На кінофестивалі Миколайчук OPEN у Чернівцях покажуть документальний фільм про Назарія Яремчука

Кадр з документального фільму про Назарія Яремчука. Кадр з фільму "Яремчук: Незрівнянний світ краси"

У Чернівцях на кінофестивалі Миколайчук OPEN покажуть документальний фільм "Яремчук: Незрівнянний світ краси". Це біографічна драма про життя та кар'єру буковинського співака Назарія Яремчука. У стрічці зібрали спогади його близьких, а також матеріали з особистих щоденників артиста.

Про це Суспільному повідомили у пресслужбі фестивалю.

Що відомо про фільм

Ініціювала створення фільму донька співака Марія Яремчук. Робота над фільмом тривала два роки: команда вивчала архіви, шукала героїв та проводила інтерв'ю.

Зокрема, до проєкту долучилися учасники колективу ВІА "Смерічка", в якому був і Яремчук. До стрічки увійшли ексклюзивні спогади родини Яремчука, матеріали з його особистих щоденників та сімейних архівів: від перемоги на конкурсі "Пісня-71" до політичних переслідувань КДБ, загибелі Володимира Івасюка та виступів у Чорнобилі й Афганістані.

Стрічка стане фільмом-закриттям фестивалю Миколайчук OPEN, який відбуватиметься у Чернівцях з 15 по 23 червня. У кінотеатрах покази розпочнуться з 8 серпня.

Що відомо про кінофестиваль "Миколайчук OPEN"

  • "Миколайчук OPEN" вперше провели в Чернівцях у червні 2022 року. Тоді він проходив офлайн та був безплатний для глядачів.
  • У 2023 році кінофестиваль глядацького кіно "Миколайчук OPEN" отримав статус міжнародного.

Читайте Суспільне Чернівці у Telegram: головні новини

Станьте частиною Суспільне Чернівці: повідомляйте про важливі події з життя вашого міста чи села. Пишіть нам на пошту редакції новин: infred.nov@gmail.com.