"Очікував, що явка буде нижчою". Білоскурський про перемогу на виборах та плани на посаді ректора ЧНУ

Ексклюзивно
Руслан Білоскурський. facebook/Руслан Білоскурський

Майже 53% виборців підтримали Руслана Білоскурського на виборах ректора ЧНУ. Результати голосування передадуть в Міністерство освіти, опісля – з Білоскурським мають укласти контракт на 5 років. Суспільне Чернівці запитало у новообраного ректора про очікування від виборів та плани на посаді.

Якими були очікування від виборів

– Сьогодні проголосували 93% виборців. Це надзвичайно високий показник, який вказує на те, що студентству та колективу університету не байдуже майбутнє закладу.

Я очікував, що явка буде нижчою, тому дякую кожному, хто сьогодні прийшов і проголосував.

Яким було голосування — у відео:

Які проблеми в університеті потрібно вирішити

– Першочергове завдання – добре провести вступну кампанію, щоб мати добрий набір студентів. Одна з позицій моєї передвиборчої програми – збільшення промоції: намагатимемося активно просувати університет, зокрема й за межами регіону.

Надалі будемо збільшувати можливості для студентів та кількість проєктів, завдяки яким студенти зможуть не тільки навчатися, але й реалізовувати себе. Зокрема, сьогодні вже є такі гарні проєкти як студентський бізнес-інкубатор, Центр культури та дозвілля, хори та студентські спортивні команди.

Важливими питаннями є підготовка до опалювального сезону та укриття, бо від останнього залежить та кількість студентів, які можуть навчатися очно.

Будемо оновлювати зміст освітніх програм та орієнтуватися на ринок праці, щоб готувати фахівців, на яких є попит.

Читайте Суспільне Чернівці у Telegram: головні новини

Станьте частиною Суспільне Чернівці: повідомляйте про важливі події з життя вашого міста чи села. Пишіть нам на пошту редакції новин: infred.nov@gmail.com.