Екоактивістка Грета Тунберг з'явиться на шведських поштових марках

. Associated Press

Шведсько-датська поштова компанія PostNord випустить поштові марки із зображенням екоактивістки Грети Тунберг.

Як зазначили на сайті компанії, нові марки випустять 14 січня і вони коштуватимуть 12 шведських крон (близько 41 гривні) . Колекцію "Цінна природа", присвячену навколишньому середовищу та збереженню екології, ілюстрував художник Хеннінг Тролльбек. Він зобразив екоактивістку у жовтому плащі на схилі.

Postnord

"Мотиви на марках повинні відображати наш час, в якому екологічне питання актуальне і присутнє вже багато років, не в останню чергу завдяки сильному голосу Тунберг", — додали в компанії.

Крім Грети, на марках також зображена флора та фауна шведської природи. Інші марки ж присвячені другому за величиною шведському місту Ґетеборг, якому в цьому році виповнюється 400 років.

Грета Тунберг отримала широку популярність у 2018 році після того, як стала виходити на мітинги під будівлю парламенту Швеції. Вона заявила, що не буде ходити в школу у п'ятницю, поки влада не почне дотримуватися угоди по клімату. Влітку 2019 року Тунберг вирішила зробити перерву в навчанні. Через рік вона повернулася в школу.

Що відомо

  • У 2019 році американське видання Time назвало 16-річну Грету Тунберг "Людиною року".
  • 11 грудня президент Бразилії Жаїр Болсонару вилаяв юну екоактивістку після появи в її Twitter посту на захист корінного населення Амазонії.
  • Наприкінці минулого року Тунберг вибачилася за свій заклик "поставити до стіни" політиків. За її словами, у шведській мові таке словосполучення не має значення "поставити до стіни, щоб розстріляти".
  • У лютому цього року Верховний представник Європейського Союзу з питань закордонних справ і політики безпеки Жозеп Боррель вибачився за коментарі, якими він поставив під сумнів щирість учасників руху проти змін клімату.
  • У березні шведська екоактивістка заявила, що провела два тижні в ізоляції, оскільки "надзвичайно схоже", що вона перехворіла на коронавірус.