На "Олімпійській" калюжі води. У столичній підземці кажуть, що підтоплення немає

Доповнено
Станцію метро "Олімпійська" підтопило водою . Фото: Дар'я Григоренко/Суспільне

На коліях станції метро "Олімпійська" прибуває вода. Водночас фахівці "Київського метрополітену" запевняють, що усе в межах норми.

Про це повідомляє кореспондентка Суспільного.

Кореспондентка Суспільного Дар'я Григоренко побувала на місці події, після того, як відео та фото калюж води на станції "Олімпійська" почали викладати у мережу кияни.

На коліях станції "Олімпійська" дійсно можна побачити воду. Подекуди струмочки води стікають зі стін.

На "Олімпійській" калюжі води. Фото: Дар'я Григоренко/Суспільне

У пресслужбі "Київського метрополітену" запевняють містян, що панікувати не варто. Ситуація контрольована. Усе в межах норми.

"На станції "Олімпійська" відсутні течі, тим паче зі стін. Ми перевірили цю інформацію, вона не відповідає дійсності", — зазначили у коментарі Суспільному.

Що відомо про підтоплення київського метро

8 грудня в Києві закрили шість станцій метро у зв'язку з терміновим ремонтом на перегінному тунелі між станціями "Деміївська" та "Либідська". Поїзди їздитимуть від станції "Героїв Дніпра" до станції "Либідська".

Попередньо причиною називають розгерметизацію тунелю та появу тріщин в стінах. Київська міська прокуратура розпочала досудове розслідування через підтоплення підземки.

У метрополітені запевнили, що станції "Деміївська", "Голосіївська", "Васильківська", "Виставковий центр", "Іподром", "Теремки" продовжать цілодобову роботу в режимі укриття.

9 грудня Державна комісія ТЕБ та НС дозволила використовувати як укриття станції та вестибюлі закритої гілки столичного метро. Відповідним відомствам доручили додатково перевірити безпеку таких укриттів.