Легка атлетика: чемпіонат світу
Легка атлетика: чемпіонат світу

"Все ще попереду". Артур Фельфнер — про невихід у фінал дебютного чемпіонату світу з метання списа

Ексклюзивно
. Фото: AP Photos

Ексклюзивний коментар легкоатлета для Суспільне Спорт.

Український метальник списа Артур Фельфнер дебютував на дорослих чемпіонатах світу з легкої атлетики. У Будапешті представник Київщини зупинився на етапі кваліфікації.

На міжнародних топтурнірах 19-річний українець дебютував ще в сезоні-2022, коли виступив у кваліфікації чемпіонату Європи в Мюнхені. А вже цього року здобув "бронзу" Європейських ігор у Польщі.

Суспільне Спорт — ексклюзивний транслятор чемпіонату світу-2023 з легкої атлетики в Україні. Дивіться прямі трансляції змагань на сайті та телеканалі Суспільне Спорт, місцевих телеканалах Суспільного.

Виступи на одразу шести турнірах літнього сезону-2023 Фельфнер закінчував із результатом у понад 80 метрів. Проте в Будапешті став лише 15-м у своїй групі з єдиною вдалою спробою на 73.94 метра — це другий найгірший результат Артура від початку змагального року.

Після завершення кваліфікації Фельфнер розповів Суспільне Спорт, що могло стати причиною для невдачі в Будапешті, поділився попередніми очікуваннями від турніру та планами на підготовку перед головним стартом олімпійського циклу 2024 року.

  • Про результат на ЧС-2023:

"Зовсім не розраховував на такий дебют, якщо чесно. Хотілося набагато краще".

"Навіть не знаю, що сказати. Якщо серйозно, думав, що метатиму за 80 метрів у будь-якому разі. Для мене цього сезону стало стабільно [так] метати. Після Європейських ігор я метав по 81-82 метри. Дві-три спроби бувало за 80".

"Навіть не знаю. Можливо, [через] те, що трішки турбувала нога і перед цим ми не метали з повного розбігу. Мабуть, для мене це ніколи не було проблемою. Але сьогодні, напевно, стало".

"Більше, напевно, зіграла спека. Але все-таки всі в однакових умовах, на це спихувати не потрібно. Просто не допрацював. Це не моє, значить. Сьогодні не мій день".

  • Про поради від тренера:

"Спілкувався [з тренером], в принципі. Він мені казав ті задачі, які я сам знав, але він мені нагадував про них. Не знаю, щось сьогодні ноги були зовсім ватні, не біглося. Наступного разу буде краще".

  • Чи не заважав минулий дискомфорт у нозі:

"Сьогодні я його зовсім не відчував. Все було супер. Просто, напевно, недопрацювали трішки з розбігом".

"На чемпіонаті України я був спокійніший, тут хотів потрапляти до фіналу. І дуже сильно хотів, можна так сказати. І, напевно, через це не вийшло. Але сподіваюся, що все ще попереду".
  • Про емоції після чеміонату:

"Для мене це такі спроби... Не знаю, я їх на тренуваннях метаю зовсім без [проблем], можна сказати. І сьогодні не вийшло. Все нормально".

"Зараз трохи пригнічений. Так хотілось у фінал. Я цього року був упевнений в собі, як ніколи. Не вийшло. Нічого, я ще молодий".

  • Які висновки зробив після першого дорослого ЧС:

"[Потрібно] працювати над своєю, може, психологією, над технікою більше. І відповідальніше підходити, можливо, до змагань. Я думаю, що на цьому мій сезон буде закінчено. Буду відпочивати і потім готуватися до олімпійського сезону".

Хто такий Артур Фельфнер

  • 19-річний український метальник списа, що представляє Київщину.
  • На рівні юніорів — чемпіон світу (2022) та Європи (2021). Чемпіон молодіжного Євро-2023 з результатом 83.04 метра.
  • Чинний чемпіон України з метання списа. Переможний результат цього року в Луцьку — 80.97 метра.
  • Особистий рекорд Фельфнера — 84.32 метра, встановлений на змаганнях у словацькому Шаморіні влітку 2022 року.
  • Бронзовий призер Європейських ігор 2023 року в Польщі з результатом 82.24 метра.