"Напружена, але контрольована": Сумська ОВА опублікувала заяву щодо ситуації у прикордонні

. Білопілля після обстрілів сил РФ, Сумська область. 19.06.2023. Фото: Суспільне Суми

На Сумщині вздовж кордону не спостерігається наявність ударних угрупувань російської армії. Не зафіксовано наступальних дій, загрози вторгнення на територію області немає. Заяву про це ввечері 29 червня опублікували у Telegram Сумської ОВА.

"Обстановка на Сумщині залишається стабільно напруженою, але контрольованою", - йдеться в повідомленні.

Обстріли території Сумщини з території Росії не припиняються ні на день, їх інтенсивність та кількість зростає, росіяни використовують різні види озброєння, повідомили в ОВА.

"Така ситуація є загрозливою для безпеки та життя наших громадян. Діалог із місцевим населенням щодо їх убезпечення постійно триває. Вся необхідна допомога їм надається. Всі, хто бажає захистити себе та рідних, знає, куди треба звертатися. Плани евакуації населення розроблені", - йдеться в повідомленні ОВА.

В адміністрації також зазначили, що мають алгоритми дій, підготовлений транспорт, пальне та "інші необхідні матеріальні засоби".

Вранці 29 червня у Telegram головнокомандувача об'єднаних сил ЗСУ Сергія Наєва опублікували відео, у якому він закликав мешканців прикордонних районів Сумської області евакуюватися.

24 червня Сергій Наєв сказав, що нині загрози повторного наступу російських військ на Сумську область немає. За його словами, в армії РФ зараз для цього недостатньо сил.

Читайте Суспільне у Telegram

Долучайтесь до нашої спільноти у Viber

Підписуйтеся на наш Instagram