Футбол: чемпіонат Європи U21
Футбол: чемпіонат Європи U21

"Здатні позитивно дивувати". Тренер Румунії — про збірну України перед очним матчем на молодіжному Євро-2023

Ексклюзивно
. Еміл Сендой. Фото: Echipa națională de fotbal a României

Господарі турніру після першого туру йдуть останніми в групі B.

Румунія стане другим суперником України на молодіжному Євро-2023. Очна зустріч двох команд на турнірі відбудеться в суботу, 24 червня.

Україна розпочала виступи на Євро з перемоги над Хорватією — 2:0. Натомість румуни зазнали розгромної поразки від Іспанії (0:3), внаслідок якої опинилися на останній сходинці квартету після першого туру.

Румунія в разі поразки від українців втратить шанси вийти з групи домашнього турніру. Зі свого боку, перемога "синьо-жовтих" означатиме достроковий вихід України до плей-оф — за умови, що Іспанія не програє Хорватії в іншому матчі туру.

Головний тренер Румунії Еміл Сендой на передматчевій пресконференції у відповідь на запитання Суспільне Спорт відзначив ключових виконавців майбутніх суперників. Серед них — Георгій Судаков, що раніше заявив про готовність зіграти в другому турі після насичених виступів за національну збірну від початку літа.

"Ми чудово їх знаємо. Україна — збалансована команда. Навіть коли роблять заміни, у них є лава запасних", — пояснив Сендой.

"Знаю, що багато гравців їхньої збірної грають за першу команду [України]. Проти Німеччини дуже добре грав Георгій Судаков, також є Мудрик, Ванат, Бондаренко... Я слідкував за цією командою та футболістами ще до того, як ми отримали їх у суперники".

"Цей турнір показує, що ця команда здатна позитивно дивувати. Хочемо нейтралізувати їх та використати свої [сильні сторони]".

Румунія вдруге в історії проводить молодіжне Євро з футболу. Echipa națională de fotbal a României

Що відомо

  • Матч на стадіоні "Стяуа" в суботу, 24 червня, стартує о 19:00 за київським часом.
  • Румунія втретє поспіль бере участь у фінальній частині молодіжного Євро. Найбільшого успіху місцева збірна U21 досягла на турнірі 2019 року, коли дісталася півфіналу.
  • Початок іншого матчу другого туру в групі В, між Іспанією та Хорватією, — о 21:45 за Києвом.