Тернопільські парки кроплять від кліщів

. Фото: Суспільне Тернопіль

Парки Тернополя обробляють проти кліщів. Запланували це зробити у всіх парках міста. Про це повідомила директорка підприємства, яке займається профілактичною дезінфекцією, Лідія Бойко.

За її словами, роботи розпочали 18 травня.

"Сьогодні працівники профілактичної дезінфекції продовжують комплекс заходів пов'язаних з боротьбою з іксодовими кліщами. Проводяться акарицидні заходи у всіх парках міста Тернополя. Вчора ми провели обробку в парку "Шевченка", сьогодні ми працюємо в парку "Сопільче". І наступного тижня у нас запланована обробка ще трьох парків, згідно з графіком, який опублікований на інфопросторі. Де кожен мешканець міста Тернополя може ознайомитися з датою і часом проведення для того, щоб заздалегідь спланувати свій маршрут і уникнути прогулянки парком наразі", – каже Лідія Бойко.

Лідія Бойко. Фото: Суспільне Тернопіль

Препарат, яким кроплять траву та кущі, безпечний для здоров'я людей і тварин.

Обробка парку. Фото: Суспільне Тернопіль

Обробляють рослини за допомогою електричних та пневматичних оприскувачів.

"Обробка парку проводиться двокомпонентним інсектицидом. Він не несе загрози для людей та тварин, але все ж таки ми рекомендуємо утриматися від прогулянки парком для того, щоб уникнути якихось, можливо, алергічних реакцій. Створюється трошки неприємний запах. На початку обробки. Але потім він осідає в навколишньому середовищі й людям не варто переживати", – розповіла Бойко.

Обробка парку від кліщів. Фото: Суспільне Тернопіль

Студентка Аліна Федуха розповідає, часто гуляє парком. Вона каже, про те, що кліщі – небезпечні, знає.

"Кожного року в цей сезон є популяція кліщів. Вони дуже люблять нападати на людей. Кусати їх. І може це призвести до різних хвороб".

Аліна Федуха. Фото: Суспільне Тернопіль

Тернополянка Галина ходить через парк "Сопільче" майже щодня.

"На мене дуже насідають кліщі. Я не маю права через ліс пройти. Кліщі чіпляються до людей. А потім виникають проблеми".

Галина. Фото: Суспільне Тернопіль

Тернополянка Юлія Починок розповідає, її ще не кусали кліщі.

"Я працюю в Тернопільському національному медичному університеті імені Івана Горбачевського. В нас є лабораторія експериментальної медицини і постійно до нас звертаються пацієнти, які мають ураження від кліщів".

Юлія Починок. Фото: Суспільне Тернопіль

Юлія Починок каже, дотримується певних правил.

"Стараюся акуратно сідати на лавочку. Перевіряти місце, щоби було чистим. Можна протерти вологою серветкою, це також дуже допомагає. Просто уважно дивитися".

Обробка парку. Фото: Суспільне Тернопіль

За словами Лідії Бойко, 23 травня оброблятимуть парк "Національного відродження", 24 – парк "Здоров’я" та "Старий парк".