РФ фокусує зусилля на штурмі Павлівки та Вугледара — британська розвідка

. Вугледар, 25 січня 2023 року. Фото: Поліція Донеччини

Росія почала концентрувати свої зусилля задля ймовірного штурму міст Павлівка та Вугледар Донецької області й може досягнути локальних успіхів.

Про це повдіомляє Міністерство оборони Великої Британії.

"Протягом останніх трьох днів Росія, ймовірно, перейшла творила свої зондувальні атаки навколо міст Павлівка та Вугледар у більш узгоджений штурм", — йдеться у повідомленні.

Як зазначають в міністерстві, зазначені населені пункти розташовані за 50 км на південний захід від Донецька. Раніше Росія використовувала 155-ту бригаду морської піхоти для невдалого штурму цього ж району в листопаді 2022 року.

"Підрозділи 155-ї знову беруть участь у складі сил чисельністю щонайменше бригади, які, ймовірно, просунулися на кілька сотень метрів за невелику річку Кашлагач, яка позначала лінію фронту протягом кількох місяців", — зазначається в публікації.

На думку британських розвідників, російське командування, ймовірно, має на меті розробити новий напрямок просування на контрольованій Україною частині Донецької області та відволікти українські сили від Бахмутського сектора, де продовжуються запеклі бої.

"Існує реалістична ймовірність того, що Росія продовжить досягати локальних успіхів у цьому секторі. Однак малоймовірно, що Росія має достатньо незалучених військ у цьому районі, щоб досягти оперативного значного прориву", — наголошують в Міноборони королівства.

Читайте також

РФ перекинула нові війська в Білорусь, Польща може передати Україні винищувачі F-16. 342 день війни. Онлайн