У Києві збирають мобільну бібліотеку для військових. Як долучитися

. Фото: КМДА (ілюстративне)

Муніципальна книгарня "Сяйво книги" пропонує киянам долучитися до збору бібліотеки для захисників України. Про це повідомляє пресслужба "КП Міський магазин".

"Якщо у вас є сучасні книги у відмінному стані, які будуть цікаві військовим, їх можна принести до книгарні і вони стануть основою бібліотеки у військовій частині", — йдеться у повідомленні.

Книгарня "Сяйво книги" Фото (ілюстративне): КМДА

Зазначається, що книги для бібліотеки можна придбати у самій книгарні. Продавці-консультанти "Сяйва книги" допоможуть підібрати варіанти. Зокрема, підійдуть:

  • книги з історії України та будь-яка історична література
  • українська та світова класика (окрім російської)
  • фантастика
  • нон-фікшн — книги з історії створення брендів, історії відомих особистостей, мемуари, біографії та автобіографії
  • комікси
  • популярні книги українських та зарубіжних авторів сучасності.
Книгарня "Сяйво книги" Фото (ілюстративне): КМДА

У Книгарні зауважують, приймають видання лише українською мовою. Збір триватиме до 20 січня включно. Під час повітряних тривог магазин не працює.

Що відомо про акції муніципальної книгарні "Сяйво книги"

Київська книгарня "Сяйво книги" у липні ініціювала збір російськомовних книжок, які відправлять на переробку, а виручені кошти підуть на ЗСУ. Кожен, хто принесе та здасть видання російською мовою, нададуть знижку 10% на купівлю книг.

На початок вересня 2022 року у муніципальній книгарні "Сяйво книги" зібрали майже 48 тисяч російських книжок. Це приблизно 25 тонн російських книг. Їх відправили на переробку. А отримані понад 97 тисяч гривень передали на потреби Збройних сил України.

За кошти з російських книжок, які кияни здали на макулатуру, придбали авто для Збройних сил України. Автівку назвали "Сяйвомобіль" і передали на передову на Херсонщині.

У жовтні минулого року муніципальна книгарня "Сяйво книги" започаткувала створення мобільних бібліотек для українських воїнів на передовій в рамках проекту "Повернись живим".

У грудні міська книгарня "Сяйво книги" запрошувала киян долучитись до благодійного проєкту "Одним словом" та лишити книжковий подарунок для літніх людей.

В січні книгарня "Сяйво книги" продовжує збирати російськомовні книги, які відправлять на переробку. Акція триватиме до кінця травня.

Читайте також

Яблучний сніданок у Київському зоопарку. Хто отримає ранкові смаколики

На Київщині чутимуть вибухи. Де працюватимуть піротехніки

Навчання у Білорусі не варто сприймати як пряму загрозу нового наступу на Київ — КМВА

Нічні бої в Соледарі, Фінляндія може передати Leopard, Пентагон не бачить загрози з Білорусі. 324 день війни. Онлайн