"Сяйвомобіль": на кошти від зібраних російських книг у Києві придбали авто для ЗСУ

. Фото: КП "Міський магазин"/Facebook

За кошти з російських книжок, які кияни здали на макулатуру, придбали авто для Збройних сил України. Автівку назвали "Сяйвомобіль", наразі її готують до відправки на Херсонщину.

Про це повідомляє КП "Міський магазин".

Фото: КП "Міський магазин"/Facebook

"Ви розділили з нами ідею важливості позбуватися будь-чого спільного з ворогом (кількість зданих книг у вигляді 45 тонн дуже красномовно про це каже). Безмежна вдячність, яку складно втиснути в слова. Захоплення нашими українцями просто безмежне", — йдеться у повідомленні.

Фото: КП "Міський магазин"/Facebook

Зазначається, що кількість українців, які хочуть позбутися російської вторсировини зменшилася, тому збір продовжили до кінця цього року.

Фото: КП "Міський магазин"/Facebook

За принесені російські видання у "Сяйві книги" пропонують знижку 10% на придбання нових.

Що відомо

  • Київська книгарня "Сяйво книги" у липні ініціювала збір російськомовних книжок, які відправлять на переробку, а виручені кошти підуть на ЗСУ. Кожен, хто принесе та здасть видання російською мовою, нададуть знижку 10% на купівлю книг.
  • У муніципальній книгарні "Сяйво книги" зібрали майже 48 тисяч російських книжок. Це приблизно 25 тонн російських книг. Їх відправили на переробку. А отримані за переробку понад 97 тисяч гривень передадуть на потреби Збройних сил України.
  • Міністерство культури та інформаційної політики розробило методику щодо того, які російські книги підлягатимуть вилученню з українських бібліотек. Ідеться передусім про літературу, яка звеличує збройні сили Росії як держави-агресора.

Читайте також

У Києві збирають мобільні бібліотеки для військових. Як долучитися

У громаді на Полтавщині збирають російську літературу, аби допомогти ЗСУ

"Російські книги — на макулатуру, гроші — на ЗСУ": на Львівщині влаштували акцію