Як виступила Україна у перший день Мультиспортивного Євро: усі результати та медальний залік

. AP

Підсумки перших кваліфікацій за участі українців та розіграшу медалей у спортивній гімнастиці.

Мультиспортивний чемпіонат Європи розпочато! У Мюнхені стартував чемпіонат Європи з літніх видів спорту: у перший ж день змагань відбулися перші виступи у академічному веслуванні, велоспорті, скелелазінні та спортивній гімнастиці.

Перші старти за участі українців відбулися в кожному з заявлених у цей день видів спорту. А у спортивній гімнастиці українки, разом з іншими збірними, боролися за медалі та виходи до фіналів у жіночому особистому багатоборстві.

Читайте також: Україна виступить на другому в історії Мультиспортивному Євро. Що потрібно знати про змагання

За підсумками першого дня змагань Україні не вдалося поборотися за медалі у спортивній гімнастиці - українські гімнастки взагалі припинили виступи на турнірі. Попри це, в інших видах спорту Україна змогла пройти у наступні раунди змагань.

Результати України у перший день Мультиспортивного Євро

Академічне веслування

За підсумками першого дня змагань Україна не втратила жодного екіпажу в академічному веслуванні. У паравеслуванні українці взагалі пройшли одразу до фіналу А, де боротимуться за медалі.

Крім паравеслування, забезпечили собі участь у фіналі А українки у парній четвірці. Команда України у складі Дарини Верхогляд, Наталії Довгодько, Катерини Дудченко та Євгенії Довгодько показала найкращий результат у своєму заїзді - 7:04.91 хв.

У другий змагальний день Україна боротиметься за виходи у фінал ще у чотирьох видах. Зокрема у легкій парній двійці та розпашних четвірках українські веслувальники виступлять у втішних заїздах, щоб поборотися за потрапляння до півфіналу.

  • Фінал А: Анна Шеремет (одиночки, жінки, паравеслування), Роман Полянський (одиночки, чоловіки, паравеслування), Світлана Богуславська та Ярослав Коюда (змішані парні двійки, паравеслування), Катерина Дудченко, Наталія Довгодько, Дарина Верхогляд та Євгенія Довгодько (парна четвірка)
  • Півфінал: Анастасія Коженкова та Діана Серебрянська (парна двійка, жінки), Микола Калашник, Павло Юрченко, Олександр Надтока, Іван Довгодько (парні четвірки)
  • Втішний заїзд: Станіслав Ковальов, Ігор Хмара (легка парна двійка), Максим Боклаженко, Микола Мазур, Олексій Селіванов, Сергій Гринь (четвірки розпашні без стернового)
Велоспорт

У велоспорті Україна у перший день змагань була представлена у двох видах: жіночому та чоловічому командному спринтах. Далі виступи на Євро продовжить лише жіноча команда.

За підсумками виступу у жіночому спринті збірна України у складі Алли Білецької, Олександри Логвинюк та Олени Старікової фінішувала шостою з результатом 40.240 секунд. А ось чоловіки (Джабар Абдул, Михайло-Ярослав Дудко та Владислав Денисенко) посіли останнє місце і не потрапили у топ-8 учасників.

Україна продовжить виступ у жіночому командному спринті у другий день змагань. Він стане медальним: боротьба проходитиме, починаючи з першого раунду, закінчуючи заїздами за "бронзу" та "золото".

  • 6-е місце: жіноча збірна України, командний спринт (Алла Білецька, Олександра Логвинюк, Олена Старікова)
  • 10-е місце (виліт): чоловіча збірна України, командний спринт (Джабар Абдул, Михайло-Ярослав Дудко та Владислав Денисенко)
Скелелазіння

Стартовий день у скелелазінні пройшов для України в обох кваліфікаціях: чоловічому боулдерингу та жіночій трудності. Далі пройти вдалося лише двом українкам: Євгенії Казбековій та Ніці Потаповій.

Для виходу у півфінал українкам потрібно було потрапити до топ-26 найкращих за підсумками виступів на двох маршрутах Казбекова показала 20-й результат, а Потапова - 23-й. Ще одна українка Анастасія Кобець посіла 37-е місце з 45 учасниць кваліфікації.

У чоловічому боулдерингу Україна була представлена лише одним скелелазом - Федором Самойловим. Для виходу у фінал йому потрібно було потрапити у топ-10 за підсумками виступів у групі (60 спортсменів були поділені на групи А та В). Самойлов ж фінішував 24-м у групі В (47-м у загальному заліку).

  • Вихід у півфінал: Євгенія Казбекова (20-е місце, трудність), Ніка Потапова (23-е, трудність)
  • Виліт у кваліфікації: Анастасія Кобець (37-е місце, трудність), Федір Самойлов (47-е місце)
Спортивна гімнастика

У спортивній гімнастиці Україна боролася не лише за перші комплекти нагород у жіночому багатоборстві. Українські гімнастки намагалися відібратися в особисті фінали, а також у командний.

За підсумками виступу у перший день українським гімнасткам (Єлизаветі Губарєвій, Юлії Касьяненко, Валерії Осіповій, Маргариті Козловській та Діані Савельєвій) не вдалося вийти у жоден з фіналів. А в особистому багатоборстві найкращий результат продемонструвала Осіпова, посівши 30-е місце.

Читайте також: На Мультиспортивному Євро розіграно перший комплект медалей: результати жіночого багатоборства у гімнастиці
  • 30. Валерія Осіпова: 49.132 (12.833 - опорний стрибок, 12.533 - різновисокі бруси, 11.400 - колода, 12.366 - вільні вправи)
  • 32. Юлія Касьяненко: 48.865 (12.700 - опорний стрибок, 11.766 - різновисокі бруси, 12.366 - колода, 12.033 - вільні вправи)
  • 37. Єлизавета Губарєва: 48.431 (12.566 - опорний стрибок, 12.666 - різновисокі бруси, 11.633 - колода, 11.566 - вільні вправи)

Таким чином, участь на Євро зі спортивної гімнастики в межах Мультиспортивного Євро продовжать лише чоловіки. Перший фінал відбудеться у четвер, 18 серпня - особисте багатоборство.

За підсумками першого дня змагань лише дві збірні здобули нагороди. Лідером медального заліку стала Італія, яка у спортивній гімнастиці виборола "золото" та "бронзу". "Срібло" - у Великої Британії.

Медальний залік Мультиспортивного Євро. День перший

  1. Італія - 1 "золото" + 0 "срібло" + 1 "бронза"
  2. Велика Британія - 0+1+0

Розклад українців у другий змагальний день

  • 10:00. Академічне веслування: Анастасія Коженкова та Діана Серебрянська (парна двійка, півфінал)
  • 11:12. Академічне веслування: Станіслав Ковальов, Ігор Хмара (легка парна двійка, втішний заїзд)
  • 11:56. Академічне веслування: Максим Боклаженко, Микола Мазур, Олексій Селіванов, Сергій Гринь (четвірки розпашні без стернового, втішний заїзд)
  • 12:39. Академічне веслування: Микола Калашник, Павло Юрченко, Олександр Надтока, Іван Довгодько (парна четвірка, півфінал)
  • 13:00. Скелелазіння: Федір Самойлов, Ілля Бахмет-Смоленський (трудність, чоловіки, кваліфікація)
  • 13:04. Велоспорт: Алла Білецька, Олександра Логвинюк, Олена Старікова (командний спринт, жінки, перший раунд)
  • 14:00. Скелелазіння: Євгенія Казбекова, Анастасія Кобець, Ніка Потапова, Ксенія Захарова (боулдеринг, жінки, кваліфікація)
  • 18:15. Триатлон: Марина Кирик (жінки, фінал)
  • 18:19. Велоспорт: командний спринт, жінки, заїзд за третє місце
  • 18:23. Велоспорт: командний спринт, жінки, фінал
  • 18:47. Велоспорт: Ксенія Федотова (скретч, жінки, фінал)
  • 19:15. Велоспорт: Микита Яковлєв (гонка на очки, чоловіки, фінал)