Ердоган запропонував Путіну зустрітися з Зеленським у Стамбулі

. Фото: Associated Press

Президент Туреччини Реджеп Таїп Ердоган знову запропонував російському колезі Володимиру Путіну зустрітися з президентом України Володимиром Зеленським.

Про це повідомляє Hurriyet

За словами Ердогана, зараз важливо повернутися до переговорів у Стамбулі.

"Я від початку наголошую, що переможця у війні в Україні не буде. Попри труднощі на місцях, я також твердо вірю, що криза буде вирішена за столом переговорів. Я ще раз нагадав пану Путіну, що ми можемо прийняти його зустріч із паном Зеленським. Ми продовжуватимемо розвивати наш діалог з нашим чорноморським сусідом, Росією, у всіх сферах, щоб сприяти регіональному та глобальному миру", — заявив він.

Що відомо

  • 17 травня радник керівника ОП Михайло Подоляк повідомив, що перемовини щодо мирного врегулювання військового конфлікту між Україною та Росією тимчасово припинились. В Міністерстві закордонних справ Росії заявили при цьому, що "Україна вийшла фактично з переговорного процесу".
  • Україна повернеться до переговорного процесу з Росією після деокупації територій, захоплених після 24 лютого. Про це президент Володимир Зеленський заявив в інтерв’ю японському суспільному мовнику NHK.
  • 19 травня Італія передала в ООН свій мирний план із врегулювання ситуації в Україні. Він передбачає припинення вогню, швидкий вступ України до ЄС та її нейтральний статус, угоду між Україною і Росією щодо "спірних територій", а також новий багатосторонній договір про мир і безпеку в Європі.
Війна. Усі останні новини

Читайте також

Вторгнення Росії в Україну, день 164. Текстовий онлайн

Війська РФ ведуть наступ на Бахмут та Авдіївку — Генштаб

Підписуйтесь на розсилку Суспільного – головні новини та тексти тижня в одному листі.

Читайте нас у Telegram: головні новини України та світу