Зеленський анонсував нову зустріч "Рамштайн-2" на підтримку України

. Фото: Офіс президента

Президент Володимир Зеленський повідомив про проведення найближчим часом другої зустрічі Контактної групи з оборони України, ініційованої Міністерством оборони США.

Про це він сказав у відеозверненні за підсумками 88-го дня війни.

"Відбудеться нова зустріч представників держав-партнерів – "Рамштайн-2", якщо називати цю групу за місцем першої зустрічі в Німеччині. Очікуємо нових корисних рішень для нашої оборони", – зазначив Зеленський.

Крім того, він поінформував, що протягом тижня запланований спеціальний формат спілкування з політичною та експертною спільнотами Індонезії, а також велика кількість контактів на двосторонньому рівні з представниками різних держав і міжнародних організацій.

"Наша держава щотижнево розширює свої міжнародні зв'язки, щоб отримати все необхідне для якнайшвидшого завершення війни", – додав український лідер.

Раніше, 20 травня, речник Пентагону Джон Кірбі повідомив, що друга зустріч Контактної групи з оборони України, ініційована міністерством оборони США, відбудеться 23 травня у віртуальному форматі. Очікується, що у ній візьмуть участь понад 40 країн, як і на першій зустрічі.

Війна. Усі останні новини

Що відомо

  • 26 квітня на авіабазі "Рамштайн" у Німеччині відбулася зустріч міністрів оборони 40 країн, метою якої було узгодження військової допомоги для України у протистоянні з Росією. За її результатами було домовлено утворити постійну Контактну групу на підтримку України, яка збиратиметься кожного місяця.
  • Як заявила після зустрічі тодішня речниця Білого дому Джен Псакі, понад 30 країн зголосилися виділити більш як п’ять мільярдів доларів для надання військової допомоги Україні в її протистоянні з Росією.
  • 9 травня президент США Джо Байден підписав ленд-ліз для України. Цей законодавчий акт має спростити надання великих обсягів зброї Україні.
  • 19 травня Сенат Сполучених Штатів Америки підтримав виділення Україні пакету допомоги у розмірі 40 мільярдів доларів; тепер цей закон ще має підписати президент Джо Байден. Тоді ж державний секретар США Ентоні Блінкен заявив, що Україна отримує додаткове озброєння на суму до 100 мільйонів доларів.
  • За даними Міноборони США, з початку роботи адміністрації Джо Байдена Сполучені Штати виділили Україні понад 4 мільярди доларів на підтримку безпеки, зокрема понад 3,4 мільярда доларів з початку повномасштабного вторгнення Росії.

Читайте також

Зустріч 40 міністрів на базі "Рамштайн" — це перше засідання військової антипутінської коаліції — Клімкін

Вторгнення Росії в Україну, день 88. Текстовий онлайн

Зеленський надав звання міста-рятівника польському Жешуву

"Як війна гібридна, так, чесно, буде й гібридний мир". Що сказали Зеленські в інтерв'ю до 3 річниці інавгурації

Підписуйтесь на розсилку Суспільного – головні новини та тексти тижня в одному листі.

Читайте нас у Telegram: головні новини України та світу

Станьте частиною Суспільного: повідомляйте про важливі події з життя вашого міста чи селища. Надсилайте свої фото, відео та новини і ми опублікуємо їх на діджитал-платформах Суспільного. Пишіть нам на пошту: story@suspilne.media. Користувачі аккаунтів Google можуть заповнити форму тут. Ваші історії важливі для нас!