У Чернівцях представлять марку "Русскій воєнний корабль … всьо!"

. Другий випуск поштової марки. Джерело: Facebook / Василь Дубовінський

У Чернівцях представлять другу серію марок Укрпошти про "русскій воєнний корабль", але вже без корабля, який потопили українські військові.

Про це у коментарі Суспільному сказав директор Чернівецької дирекції "Укрпошти" Ярослав Цюпак.

Другий випуск марки виглядає як попередній, однак до зображення додали дату, коли потонув російський крейсер “Москва” 14.04.2022 та підпис "Русскій воєнний корабль … всьо!".

Презентація відбудеться 23 травня о 12:30 у відділенні Укрпошти на вулиці Поштова, 6. Після презентації марку можна буде придбати.

Що відомо

  • Саме російський ракетний крейсер "Москва" і флагман Чорноморського флоту 24 лютого погрожував військовим на Зміїному та отримав відповідь: "Русскій воєнний корабль, іді... !". 13 квітня в нього влучили українські ракети.
  • 12 квітня у Чернівцях вперше погасили марку "Русскій воєнний корабль, іді ... !". Ця марка випущена в умовах воєнного стану в Україні.
  • "Русский военный корабль, иди на*уй!" — фраза-відповідь українських солдатів з острова Зміїний, яку під час російського вторгнення в Україну 24 лютого отримав російський окупаційний корабель на пропозицію здатися. Сказав її прикордонник Роман Грибов. Роман родом із Золотоноші, його повернули в Україну під час обміну полоненими.
  • Острів Зміїний захопили 24 лютого, зв’язку з українськими військовими не було. Однак згодом з'ясувалося, що піхотинців взяли у полон російські військові. Українські піхотинці повернулися з полону в Україну.

Читайте також

У Чернівецькій області продали майже 10 тисяч марок "Русскій воєнний корабль, іді…!"

Читайте Суспільне Буковина у Telegram: головні новини

Станьте частиною Суспільне Буковина: повідомляйте про важливі події з життя вашого міста чи села. Пишіть нам на пошту редакції новин: infred.nov@gmail.com.