Голова "Роскосмосу" Рогозін погрожує Ілону Маску через передачу ЗСУ систем Starlink

. Ілон Маск. Фото: Facebook

Голова російської державної корпорації "Роскосмос" Дмитро Рогозін заявив, що Ілон Маск відповідатиме за передачу систем супутникового інтернету Starlink для потреб українських Збройних сил у Маріуполі.

Про це він написав у своєму Twitter.

"За нашою інформацією, постачання і передача Збройним силам України абонентських скриньок прийому-передачі інтернету від Starlink здійснювалась Пентагоном. Ілон Маск, відтак, причетний до забезпечення фашистських сил в Україні засобами військового зв’язку", — йдеться у дописі.

Рогозін заявив, що про це нібито розповів полонений начальник штабу 36-ї бригади морської піхоти ЗСУ, полковник Дмитро Кормянков.

"За це доведеться відповідати по-дорослому, Ілоне, як би ти дурня не вмикав", — зауважив російський посадовець.

Що відомо

  • Система Starlink, якою володіє компанія Ілона Маска SpaceX, може надавати доступ до високошвидкісного інтернету у віддалених місцях. В Україні інтернет Ілона Маска можна буде використовувати в цивільних та військових цілях.
  • 28 лютого до України прибула перша партія станцій супутникового Інтернету Starlink, а вже 19 квітня Starlink розпочав роботу над відкриттям представництва в Україні, повідомив міністр цифрової трансформації України Михайло Федоров.
  • 20 квітня в Україні скасували обмеження на користування інтернетом через термінали Starlink для всіх громадян та юридичних осіб. На період воєнного стану термінали можуть використовувати всі охочі.
  • Як пояснили у Держспецзв'язку, українці можуть самі придбати комплект обладнання на сайті Starlink – він коштуватиме пів тисячі доларів, також щомісяця треба платити по 99 доларів абонентської плати.
  • 27 квітня в Україні було зареєстровано представництво сервісу супутникового інтернету Starlink, повідомив міністр цифрової трансформації України Михайло Федоров.

Читайте також

Вторгнення Росії в Україну, день 74. Текстовий онлайн

Продовольча безпека світу і війна: чи реально відновити експорт зерна з України

"Через напад РФ вплив на психічне здоров’я буде спостерігатися протягом десятиліть" — голова Бюро ВООЗ в Україні

"Заяви Путіна свідчать про ненависть до українського народу" — інтерв’ю з генеральною секретаркою Amnesty International

Росіяни говорили: "За два дні будемо в Києві". Як мешканці Демидова затопили село і зламали плани армії РФ

The Economist: економіка Росії "знову стоїть на ногах" попри санкції. Чому

Підписуйтесь на розсилку Суспільного — головні новини та тексти тижня в одному листі.

Читайте нас у Telegram: головні новини України та світу

Станьте частиною Суспільного: повідомляйте про важливі події з життя вашого міста чи селища. Надсилайте свої фото, відео та новини і ми опублікуємо їх на діджитал-платформах Суспільного. Пишіть нам на пошту: story@suspilne.media. Користувачі аккаунтів Google можуть заповнити форму тут. Ваші історії важливі для нас!