Біля кордону України близько 52 батальйонно-тактичних груп ЗС Росії — Залужний

. Фото: Генштаб ЗСУ

Станом на сьогодні біля кордону України налічується близько 52 батальйонно-тактичних груп Збройних сил Росії, водночас у квітні 2021-го їх було 62.

Про це під час брифінгу повідомив головнокомандувач Збройних сил генерал-лейтенант Валерій Залужний.

"У цьому році дійсно Російська Федерація задля залякування і не тільки України, а й західних партнерів, вже робила те, що робить сьогодні. Сьогодні ми десь нараховуємо близько 52 батальйонно-тактичних груп, вони здійснюють рухи уздовж державного кордону України. Але хочу нагадати, що у квітні цього року, до приміру, їх було 62. Взагалі вони можуть збільшити і до 150", — сказав він і додав, що відповідно задача українських військових – "ми спостерігаємо, ми готуємось, ми жодним чином не розслабляємось, робимо свою справу".

Підписуйтесь на розсилку Суспільного – головні новини та тексти тижня в одному листі.

Читайте також: Жінки низки професій повинні будуть стати на військовий облік. Міноборони роз'яснить алгоритм

Залужний додав, що збільшення військ РФ є "і по Криму. Ну, наприклад, за останній тиждень відбулось, я б сказав, незначне збільшення. Ми нарахували близько 1500-1800 осіб відповідно до минулого тижня. Так, відбувається це (нарощування – ред.), так Російська Федерація це робить. З якою метою — це окрема розмова".

Читайте також: Шольц на посаді канцлера вперше поговорив з Путіним. Застеріг від військ РФ на кордоні з Україною

Що відомо

Читайте також

"Санкційна політика до ескалації, а не після". Про що Зеленський говорив з Макроном і Шольцом

Зеленський: Україна розробила "10 кроків для виконання Мінська" й готова говорити з РФ напряму

Читайте нас у Telegram: головні новини України та світу

Станьте частиною Суспільного: повідомляйте про важливі події з життя вашого міста чи селища. Надсилайте свої фото, відео та новини і ми опублікуємо їх на діджитал-платформах Суспільного. Пишіть нам на пошту: story@suspilne.media. Користувачі акаунтів Google можуть заповнити форму тут. Ваші історії важливі для нас!