"Тисяча вакцинованим". Верховна рада підтримала відповідний закон

. Фото: УНІАН

Держава виділить близько 8 мільярдів гривень на підтримку населення під час карантину. Верховна Рада ухвалила відповідний законопроєкт № 6297 у другому читанні.

Як зазначила голова партії “Слуга Народу” Олена Шуляк, це фактично програма вдячності громадянам, які зробили щеплення і тим самим допомогли медичній системі дихати вільніше.

Так, народні депутати збільшили додатково на 5 мільярдів гривень обсяги видатків споживання загального фонду державного бюджету за новою бюджетною програмою “Надання допомоги в рамках програми “єПідтримка”, повідомляє інформаційне управління апарату Верховної ради.

Уряду доручено затвердити порядок надання допомоги в рамках Програми “єПідтримка”, її розмір та вимоги до суб’єктів та прийняти у триденний строк з дня набрання чинності Закону нормативно-правові акти, необхідні для його реалізації.

Законом збільшено видатки загального фонду державного бюджету за бюджетною програмою “Заходи, пов'язані з боротьбою з гострою респіраторною хворобою COVID-19, спричиненою коронавірусом SARS-CoV-2, та її наслідками” на 2.2 мільярди гривень.

“Закон передбачає збільшення дохідної частини бюджету за рахунок надходжень ПДВ з імпорту на 10,2 млрд. грн, спрямувавши ці кошти на надання допомоги в рамках програми "єПідтримка" (5 млрд. грн), заходи боротьби з COVID-19 (2,2 млрд. грн).Законопроект запроваджує соціальну підтримку застрахованим особам, на територіях, де запроваджено локдаун”, — йдеться у повідомленні пресслужби Верховної ради.

Що таке "тисяча за вакцинацію"

15 листопада Володимир Зеленський у своєму відеозверненні повідомив, що українці, які пройшли повний курс вакцинації, тобто отримали два щеплення, зможуть отримати тисячу гривень. За його словами, за ці кошти можна буде придбати абонемент у спортзал, кінотеатр, театр, музей, концертний зал чи виставковий центр, або купити квитки для мандрівок всередині країни на внутрішні авіа- та залізничні перевезення.

Програма перерахування по тисячі гривень українцям, які вакцинуються проти COVID-19, матиме назву "єПідтримка". В її межах кошти можна буде витратити зокрема на придбання книг. Про це заявили міністерка економіки Юлія Свириденко та міністр культури та інформаційної політики Олександр Ткаченко.

Що відомо

  • До 8 мільярдів гривень збільшать суму, спрямовану на виплати вакцинованим українцям у рамках програми “єПідтримка”. Про це на засіданні уряду у четвер, 2 грудня, повідомив прем’єр-міністр Денис Шмигаль.
  • Протягом доби 1 грудня в Україні проти COVID-19 вакцинувались 210 тисяч людей, загалом від початку вакцинальної кампанії щонайменше одну дозу щеплення отримали 13 543 490 українців. Про це повідомляє пресслужба Міністерства охорони здоров’я.

Читайте також

Читайте нас у Telegram: головні новини України та світу

Станьте частиною Суспільного: повідомляйте про важливі події з життя вашого міста чи селища. Надсилайте свої фото, відео та новини і ми опублікуємо їх на діджитал-платформах Суспільного. Пишіть нам на пошту: story@suspilne.media. Користувачі аккаунтів Google можуть заповнити форму тут. Ваші історії важливі для нас!