Мінекономіки: "тисячу для вакцинованих" можна буде витратити протягом 4 місяців від дня надходження

. Суспільне Полтава

Скористатися анонсованою президентом “тисячею для вакцинованих” в рамках програми з підтримки громадян і бізнесу в умовах пандемії “єПідтримка” можна буде протягом чотирьох місяців після дня надходження коштів. Про це в коментарі Укрінформу розповіла заступниця міністра економіки Ірина Новікова.

“Держава надає повнолітнім вакцинованим громадянам України можливість придбати послугу і одночасно підтримати бізнес, який постраждав від пандемії. Ідеться про підтримку легального бізнесу шляхом стимулювання попиту”, – сказала Новікова.

За її словами, програма стартує 19 грудня. Триватиме вона протягом наступного року. Скористатися нарахованою сумою можна буде упродовж чотирьох місяців після дня надходження коштів. Фінансові операції здійснюватимуть банки-партнери із надійними системами захисту платежів, розповіла чиновниця.

Взяти участь у програмі на першому етапі можна буде через мобільний застосунок “Дія”. Другий етап заплановано на третій квартал 2022 року. Тоді громадянам запропонують альтернативний механізм нарахування. Над ним зараз працюють, пояснила посадовиця.

За словами Новікової, через застосунок “Дія” громадян, які хочуть взяти участь у програмі, перевірять на відповідність встановленим критеріям програми.

“Важливо – якщо ви вакциновані, краще вже згенерувати сертифікати про вакцинацію, не чекати старту програми. Учаснику програми буде відкриватись віртуальний рахунок. Віртуальні рахунки – безкоштовні, комісій за обслуговування не буде”, – сказала Новікова.

Що відомо

  • 15 листопада Володимир Зеленський у своєму відеозверненні повідомив, що українці, які пройшли повний курс вакцинації, тобто отримали два щеплення, зможуть отримати тисячу гривень. За його словами, за ці кошти можна буде придбати абонемент у спортзал, кінотеатр, театр, музей, концертний зал чи виставковий центр, або купити квитки для мандрівок всередині країни на внутрішні авіа- та залізничні перевезення.
  • За добу 29 листопада щеплення проти COVID-19 отримали 226 059 людей, загалом повністю вакцинованими є понад 11 мільйонів українців. Про це повідомляє пресслужба Міністерства охорони здоров’я.

Читайте також