У справі про смертельну ДТП у Харкові допитали матір 16-річного Миколи Харківського

. Суспільне Харків

Мати 16-річного Миколи Харківського, який за кермом Infiniti на проспекті Гагаріна скоїв ДТП із загиблим, дала покази слідчому.

Мати Харківського Марина Дегтяр днями приїхала з-за кордону і 24 листопада дала покази, сказав Суспільному 25 листопада прокурор Харківської області Олександр Фільчаков. Що саме вона розповіла слідчому, прокурор не розкрив, зазначив, що досудове слідство триває, після чого справу направлять до суду.

За словами начальника облуправління поліції Станіслава Перліна, справу передадуть на розгляд суду "найближчим часом".

"Триває слідство. Призначені усі судові експертизи, частково судові експертизи вже отримані. Слідство має усі необхідні докази. Не бачу жодних проблем з розслідуванням справи. Справа буде найближчим часом розслідувана, направлена до суду", — сказав Перлін.

За оцінкою Фільчакова, справа буде готова до передачі в суд за місяць-два.

Що відомо

  • Близько 20:45 26 жовтня на перехресті проспекту Гагаріна та вулиці Одеської Infiniti, що їхав проспектом, врізався у Chevrolet. Infiniti також влетів у рекламний щит та збив світлофор — уламки розлетілися проспектом в радіусі кількох десятків метрів. 58-річний водій Chevrolet загинув на місці.
  • Слідчі попередньо встановили, що Infiniti рухався зі швидкістю понад 100 км/год на червоний сигнал світлофору.
  • 16-річного водія Infiniti затримали. Суд взяв його під варту. За даними слідства, у лікарні після затримання він поводився зухвало і з туалету зателефонував до поліції, повідомивши про викрадення авто. Слідство встановило, що Харківський був тверезим. За злочин, внаслідок якого загинула одна людина і ще кілька травмувалися, водію загрожує до восьми років тюрми.
  • 2 листопада представник потерпілої родини Ігор Черняк повідомив, що підозрюваний у смертельній ДТП у Харкові відмовився здавати кров добровільно. Слідчі звернулися до суду та отримали рішення про примусовий відбір зразків. 9 листопада у Харківського не змогли взяти кров через його відмову — попри рішення суду про примусовий відбір зразків.
  • 9 листопада Дзержинський райсуд Харкова оштрафував 16-річного Миколу Харківського на 3400 гривень за перевищення швидкості та водіння без прав після порушення правил дорожнього руху 18 вересня, ще до смертельної аварії на проспекті Гагаріна.
  • Слідчі відкрили справу щодо батьків 16-річного Миколи Харківського.
  • Після ДТП підозрюваний водій по-різному коментував обставини ДТП журналістам: в одному випадку він не відповідав на питання, чи був за кермом, в іншому сказав, що відмовили гальма. Захисниця водія говорила, що він пам'ятає тільки удар під час ДТП. Експертиза ДНК підтвердила, що за кермом Infiniti у смертельній ДТП у Харкові був 16-річний Микола Харківській.