16-річний підозрюваний у ДТП у Харкові не пам'ятає, чи був за кермом — адвокатка

. Суспільне Харків

Адвокатка Інна Данилова, яка представляє сторону захисту в суді у справі аварії на проспекті Гагаріна, говорить, що її клієнт не пам'ятає, чи перебував за кермом у момент зіткнення з Chevrolet.

Про це Данилова розказала 28 жовтня перед засіданням у Київському райсуді, на якому підлітку мають обрати запобіжний захід.

"У нього був удар голови, коли він вийшов з авто, у нього була розбита голова. Очевидно, що він пережив шок. Його відвезли до лікарні швидкої та невідкладної допомоги, йому рану ніхто не зашив, вона відкрита. Приклеїли ватку, обмотали бинтом. Заборонили передати ліки проти головного болю. Є такі моменти, що він половину не пам'ятає", — сказала Данилова.

Читайте також: Смертельна ДТП у Харкові: захист проситиме домашній арешт для 16-річного водія

"Я поки не можу вам розказати показання мого клієнта, бо це непередбачувано навіть для мене, але він говорить, що силу удару пам'ятає" — сказала Данилова перед судом.

На питання, чи визнає 16-річний водій, що був за кермом під час зіткнення, адвокатка відповіла: "Він говорить, що якщо дійсно був за кермом, то несе повну відповідальність, він зараз взагалі нічого не пам'ятає".

Що відомо

  • Близько 20:45 26 жовтня на перехресті проспекту Гагаріна та вулиці Одеської Infiniti, що їхав проспектом, врізався у Chevrolet. Infiniti також влетів у рекламний щит та збив світлофор — уламки розлетілися проспектом в радіусі кількох десятків метрів. 58-річний водій Chevrolet загинув на місці.
  • Слідчі попередньо встановили, що Infiniti рухався зі швидкістю понад 100 км/год на червоний сигнал світлофору.
  • Водія Infiniti затримали. 16-річний водій перебуває в ізоляторі тимчасового тримання. За злочин, внаслідок якого загинула одна людина і ще кілька травмувалися, хлопцю загрожує до восьми років тюрми.