Міський голова Бердянська подав у відставку

Важливо
. Суспільне Запоріжжя

16 листопада міський голова м. Бердянськ Запорізької області Валерій Баранов подав у відставку.

Про це він заявив під час "Депутатського дня" у Бердянській міськраді.

Своє рішення він мотивував неможливістю співпрацювати з нинішнім складом міської ради.

"Розумію, що переробити роботу міськради неможливо.Враховуючи безвихідну ситуацію, мій вік та особисті мотиви, я вимушений подати у відставку та побажати вам успіхів у роботі", – сказав Баранов.

"Після виборів я розумів, що працювати без більшості в міській раді буде складно, але сподівався що поступово вдасться об'єднати всіх для того, щоб розвивати місто. Але дружньої роботи не склалося. Весь рік довелось працювати в умовах агресії та деструктиву", – додав він.

Також Валерій Баранов зазначив, що "можна змінювати свої цілі, але не змінювати свої цінності". Він вибачився перед своїми виборцями за таке рішення та пообіцяв надалі допомагати місту.

У коментарі Суспільному Запоріжжя Валерій Баранов підтвердив інформацію про відставку, але від додаткових коментарів відмовився.

Тепер за його відставку мають проголосувати депутати. Прессекретарка Бердянської міськради Віра Міхешкіна повідомила Суспільному, що сесія запланована на 18 листопада. Згідно з регламентом, у разі звільнення міського голови, його обов‘язки виконуватиме секретар міської ради Олександр Свідло.

Читайте також: Депутати Запорізької міської ради проголосували за відставку Володимира Буряка

Що відомо про Баранова

Валерій Баранов народився у Бердянську у 1957 році. У 1990—1991 роках був другим секретарем Бердянського міськкому від Комуністичної партії України. У 2007 році став депутатом Верховної Ради від Блоку Литвина. Згодом ще двічі безрезультатно балотувався у народні депутати у 2012 та 2014 роках.

3 березня 2014 року був призначений головою Запорізької облдержадміністрації, 27 жовтня того ж року залишив посаду за власним бажанням.

Баранова обирали міським головою Бердянська у 1998, 2002, 2006 і 2020 роках. На місцевих виборах 2020 року балотувався на посаду міського голови Бердянська від партії "За майбутнє".

Згідно з декларацією, поданою у лютому 2021 року, Валерій Баранов не володіє нерухомим майном особисто, натомість його дружина із дочкою мають у співвласності квартиру площею 304,4 кв.м у Бердянську, також доньці належить квартира у Бердянську площею 45,3 кв.м.

Баранов має автомобіль LEXUS RX350 2007 р.в. та RANGE ROVER EVOQUE 2016 р.в., а його дружина володіє автомобілем HONDA CR V 2010 р.в.

Протягом року Валерій Баранов задекларував 2 350 091 гривню доходів. На банківських рахунках міського голови — 1 909 805 гривень та 148 569 доларів США.

Читайте нас у Telegram

Підписуйтеся на Суспільне Запоріжжя у Viber