Корабель Crew Dragon з чотирма астронавтами вийшов на орбіту — NASA

. Тwitter

Багаторазовий космічний корабель Crew Dragon-3 із чотирма астронавтами на борту успішно вийшов на орбіту.

Як повідомили у NASA, його було запущено за допомогою важкої ракети-носія Falcon 9 компанії SpaceX. Запуск пройшов о 11 листопада о 04:03 за київським часом.

Корабель має стикуватися з Міжнародною космічною станцією 12 листопада о 02:10 за київським часом.

У складі екіпажу — астронавти NASA командир польоту Раджа Чарі (44 роки), пілот Том Маршберн (61 рік) та спеціаліст місії Кайла Баррон (34 роки) та німецький астронавт, спеціаліст місії ЄКА, Матіас Маурер (51 рік),

Що відомо

  • Національне аерокосмічне агентство США (NASA) вирішило відкласти висадку на Місяць щонайменше до 2025 року через недостатнє фінансування.
  • Після піврічного перебування у космосі на Міжнародній космічній станції четверо астронавтів SpaceX Crew-2 повернулися на Землю.
  • 23 квітня ракета Falcon 9 успішно вивела на орбіту корабель Crew Dragon-2 американської компанії SpaceX. Тоді розпочався другий пілотований політ на Міжнародну космічну станцію.
  • Космічний корабель Crew Dragon компанії SpaceX мільярдера Ілона Маска 5 квітня вперше в історії повторно перестикувався з Міжнародною космічною станцією.

Читайте нас у Telegram: головні новини України та світу

Станьте частиною Суспільного: повідомляйте про важливі події з життя вашого міста чи селища. Надсилайте свої фото, відео та новини і ми опублікуємо їх на діджитал-платформах Суспільного. Пишіть нам на пошту: story@suspilne.media. Користувачі акаунтів Google можуть заповнити форму тут. Ваші історії важливі для нас!