Михайло Добкін подав документи на реєстрацію кандидатом у мери Харкова

Доповнено
. Суспільне Харків

Колишній мер Харкова та екснардеп Михайло Добкін подав пакет документів на реєстрацію кандидатом у мери Харкова на позачергових виборах 2021 року.

До Харківської міської територіальної виборчої комісії Добкін прийшов 21 вересня близько 15:00, передає кореспондент Суспільного.

"Основний мотив — це продовження усього доброго, що було зроблено у місті, збільшити це, надати харків'янам якісні послуги, які влада, за виключенням цього року, давала нашим містянам. Вони до цього звикли, це добре і це треба підтримувати", — сказав Добкін Суспільному.

Гроші на заставу у розмірі 271 659 гривень вніс з власних коштів, уточнив політик.

Першим документи на реєстрацію кандидатом у мери Харкова подав опівдні 21 вересня лідер харківського осередку "Нацкорпусу" Костянтин Немічев — як і Добкін, Немічев йде на вибори самовисуванцем.

Що відомо

  • 51-річний Михайло Добкін був мером Харкова з 2006 по 2010, з 2010 по 2014 очолював Харківську облдержадміністрацію, народний депутат IV (2002-2006), VIII скликань (2014-2019). Був членом "Партії регіонів" та "Опозиційного блоку", у 2018 створив партію "Християнські соціалісти". На позачергових парламентських виборах 2019 року балотувався за списками "Опозиційного блоку" — партія до Ради не пройшла.
  • На місцевих виборах 2020 року Добкін планував балотуватися у мери Києва, а після госпіталізації Кернеса — у мери Харкова. У жовтні 2020 року зняв свою кандидатуру з виборів на користь Кернеса: "Він іде на поправку і бере участь у виборах мера. На цьому мою місію виконано".
  • Після смерті Кернеса Михайло Добкін заявив, що висуватиметься в мери Харкова й йтиме як самовисуванець.
  • Парламент призначив позачергові вибори мера Харкова на 31 жовтня 2021 року. 11 вересня стартувала виборча кампанія з позачергових виборів у Харкові.
  • У 2017 році нардепа Добкіна позбавляли недоторканності через кримінальне провадження про відчуження землі Харкова у приватну власність. Справу, в якій політик виступає одним з шести підозрюваних, слухають і досі. Добкін вважає її сфабрикованою.