Пекін вдруге за місяць накрила піщана буря

. АР

Китай вдруге за останні два тижні накрила піщано-пилова буря. Зокрема, вона зачепила Пекін, де забруднення повітря досягло небезпечного для здоров'я людини рівня.

Як повідомляє Центральна метеорологічна служба КНР, стихія також зачепила Внутрішню Монголію, провінції Шаньсі, Хебей, Ляонін, а також і місто Тяньцзінь. У цих регіонах оголошено "жовтий" рівень небезпеки.

Зазначається, що у більшості областей видимість зменшилась до 1-2 кілометрів.

Синоптики прогнозують, що до вечора 28 березня буря у Пекіні має ослабнути, а її інтенсивність буде трохи слабшою, ніж це було 15 березня. Проте у Внутрішній Монголії, провінції Ляонін та в деяких інших районах негода збережеться.

Що відомо

  • У середині березня піщана буря накрила китайську столицю Пекін. Внаслідок цього влада країни оголосила про небезпечний рівень забрудненості повітря, а аеропортам довелося скасувати 428 рейсів.
  • 6 лютого 2021 року мільйони жителів Франції, Швейцарії та Іспанії спостерігали за жовто-помаранчевим небом. Хмари піску приніс в Європу циклон з пустелі Сахара.
  • У третій декаді лютого Францію та Іспанію накрив пиловий шлейф, що прийшов із Сахари.
  • У 2020 році величезна піщана буря із Сахари накрила іспанські Канарські острови. Природне явище сфотографували з космосу, а місцеві мешканці виклали відео бурі в соціальних мережах.

Читайте нас у Telegram: головні новини України та світу