На Сумщині планують створити п’ять мобільних бригад для вакцинації від коронавірусу

На Сумщині планують створити п’ять мобільних бригад для вакцинації від коронавірусу

На Сумщині планують створити п’ять мобільних бригад для вакцинації від коронавірусу
.

На Сумщині планують створити п’ять мобільних бригад для вакцинації населення від коронавірусу, коли вакцина надійде в область. Про це сказала Суспільному заступниця начальника управління охорони здоров’я Сумської облдержадміністрації Галина Хомета. Першими щепитися від коронавірусу мають люди з груп ризику.

Наразі лікарні формують списки своїх працівників. Вакцинація проходитиме у два етапи. На першому етапі вакциною будуть забезпечені працівники мобільних бригад вакцинації, працівники, які надають допомогу стаціонарним хворим на COVID-19, працівники лабораторій, які здійснюють діагностику коронавірусної інфекції та екстреної медичної допомоги. Також щепитимуть осіб, які перебувають в інтернатних закладах, і соціальних працівників, які там працюють, розповіла Хомета.

На другому етапі вакцинуватимуть працівників первинної ланки та всіх інших працівників закладів охорони здоров’я. Також щеплення будуть передбачені для людей старше 80 років і соціальних працівників, робота яких пов’язана з високим ризиком інфікування.

За словами директора обласного лабораторного центру Володимира Збаражського, планується, що ці мобільні бригади обслуговуватимуть населення на визначеній і закріпленій за ними території. Коли саме надійде вакцина в область, наразі не відомо.

Що відомо

  • На засіданні Верховної Ради 26 січня прем’єр міністр Денис Шмигаль анонсував, що до 1-го лютого очікується рішення світової ініціативи COVAX щодо включення нашої держави до розподілу вакцини у першій хвилі. У разі позитивного рішення, Україна отримає у лютому від 100 до 200 тисяч доз вакцин.
На початок