Труханов назвав замінування дитсадків "гібридною війною", а авторів – "терористами"

Труханов назвав замінування дитсадків "гібридною війною", а авторів – "терористами"

Труханов назвав замінування дитсадків "гібридною війною", а авторів – "терористами"
. First Truth&Transparency Committee; Нацполіція в Одеській області

Геннадій Труханов назвав кількаразові масові "замінування" дитсадків Одеси "елементом гібридної війни" та розпорядився посилити заходи безпеки в навчальних закладах міста. Про таке міський голова заявив під час дистанційного засідання оперативного штабу.

Труханов заявив, що подібні "замінування" дестабілізують роботу дошкільних навчальних закладів. Через це мер планує зустрітися з представниками Національної поліції.

Хто це робить? Труханов назвав мінування дитсадків в Одесі гібридною війною
Труханов назвав замінування дитсадків в Одесі "гібридною війною", а авторів – "терористами". Facebook Геннадій Труханов

"Я не розумію, що відбувається. Хто це робить? Я буду спілкуватися з керівником Нацполіції, з усіма представниками правоохоронної системи, для того, аби отримати відповідь. Що це таке та що зроблено, щоб це більше не повторювалося," — розповів Труханов.

Він також доручив департаменту муніципальної безпеки розробити та відпрацювати схеми патрулювання біля закладів дошкільної освіти міста. Крім того мер запропонував створити міські групи реагування, які матимуть право обстежувати "заміновані" об'єкти замість копів та вибухотехніків.

"Це складна задача, але треба думати, як нам протидіяти цим телефонним терористам. Насправді це не смішно. Це один із елементів гібридної війни. Хтось зацікавлений у тому, аби дестабілізувати роботу адміністративної влади. Дестабілізувати мирну, спокійну ситуацію в місті. Це не якісь жарти й хуліганські дії," — наголосив Труханов.

Нагадаємо, повідомлення про замінування 186 дитсадків та навчальних закладах міста надійшло на електронну адресу поліції 20 січня. Раніше, 15 січня, до поліції надійшло аналогічне повідомлення про мінування 185 дитячих садків. В обох випадках жодних вибухових пристроїв не знайшли. Правоохоронцям довелося перевірити всі дитячі садки Одеси.

Читайте також

На початок