Україна - восьма в жіночій естафеті в Антгольці. Результати гонки

Україна - восьма в жіночій естафеті в Антгольці. Результати гонки

Україна - восьма в жіночій естафеті в Антгольці. Результати гонки
. Facebook

Друге восьме місце України в сезоні.

Збірна України частково змінила склад на жіночу естафету в Антгольці: замість Дар'ї Блашко на першому етапі стартувала Віта Семеренко. Таким чином, Україна бігла в естафеті "олімпійською четвіркою" - сестри Семеренко, Джима та Підгрушна.

Дивіться повне відео жіночої естафети

Боротися за високе місце українки могли заумови точної стрільби, однак тільки Олена Підгрушна пройшла дві стрільби без додаткових патронів. Віта Семеренко використала два, Юлія Джима - п'ять, Валентина Семеренко - три.

Перший етап Віта Семеренко завершила на сьомому місці, з відставанням у 46 секунд. Другий етап - Юлія Джима завершила свою частину восьмою, те саме відставання. Валентина Семеренко втримала восьме місце, але майже вдвічі збільшила відставання від лідерів.

На вирішальному етапі Олена Підгрушна боролася одразу з п'ятьма суперницями за позицію у фінішному протоколі.

На останньому колі гонки Підгрушна їхала в групі з чешкою Харватовою, швейцаркою Геккі та шведкою Ганною Еберг. Тільки фотофініш визначив місце України - Підгрушна вирвала восьме місце у Швейцарії, але програла сьоме місце Швеції.

Перемогу в гонці на останній стрільбі здобула Росія, яка зусиллями Ульяни Кайшевої змогла відпрацювати швидше за німкеню Франциску Пройсс. Треє місце - у команди Франції.

Перший етап на 18-му місці завершила збірна Норвегії, але в подальшому скандинавки змогли піднятися на шосте місце. Схожа історія у команди Швеції - 17-е місце після другого етапу, сьома позиція на фініші.

Жіноча естафета. Антгольц. Результати

  1. Росія (0+9) 1:07:32.4
  2. Німеччина (0+6) +11.0
  3. Франція (1+9) +21.2
  4. Італія (0+8) +40.5
  5. Білорусь (0+14) +46.5
  6. Норвегія (1+12) +59.6
  7. Швеція (3+5) +1:09.7
  8. Україна (0+10) +1:09.9
На початок