Федоров розповів, які функції з'являться "Дії" у 2021 році

Федоров розповів, які функції з'являться "Дії" у 2021 році

Федоров розповів, які функції з'являться "Дії" у 2021 році
. УНІАН

У 2021 році у додатку Міністерства цифрової трансформації "Дія" мають з'явитися цифровий підпис, електронний лікарняний, можливість онлайн змінювати реєстрацію та реєструвати послуги для ФОП.

Про це повідомив міністр цифрової трансформації Михайло Федоров.

Зокрема, у 2021 році має запрацювати "Дія ID" – сучасний цифровий підпис. Він має полегшити українцям отримання послуг онлайн, підписувати документи у смартфоні, отримувати адміністративні та фінансові послуги.

Також має з'явитися можливість зміни місця реєстрації онлайн та будівельні онлайн-послуги – зокрема ті, що стосуються початку виконання будівельних робіт та введення в експлуатацію об’єктів класу СС2 та СС3.

Федоров також обіцяє, що запрацює функція автоматичної реєстрації бізнесу, зокрема автоматична реєстрація послуг для ФОП онлайн. У Мінцифри також зазначили, що наразі готуються відповідні зміни до законодавства про реєстрацію ФОП без участі реєстратора.

Окрім того, у 2021 році паперовий лікарняний має бути змінений на електронний. Також в Дії має з'явитися електронний кабінет платника податків.

Що відомо

  • Міністерство охорони здоров'я планує реалізувати у 2021 році інтеграцію системи електронного кабінету пацієнта з цифровим додатком "Дія".
  • Електронна система охорони здоров'я eHealth — це система, яка забезпечує автоматизацію ведення обліку медичних послуг та управління медичною інформацією в електронному вигляді. Функціонування системи забезпечує Національна служба здоров'я України.
  • Мобільний застосунок "Дія" пройшов перевірку багбаунті на вразливості та підтвердив надійність додатку.
На початок