Мігранти, ВООЗ та клімат. У перший день президентства Байден скасував укази Трампа

Мігранти, ВООЗ та клімат. У перший день президентства Байден скасував укази Трампа

Мігранти, ВООЗ та клімат. У перший день президентства Байден скасував укази Трампа
. АР

Президент США Джозеф Байден через кілька годин після вступу на посаду підписав 15 указів, які стосуються його передвиборчої кампанії. Щонайменше дев'ять з них скасовують накази 45-го президента Дональда Трампа.

Як пише CNN, Байден підписав низку виконавчих розпоряджень, меморандумів та директив агентствам. Так, Байден скасував вихід США зі Всесвітньої організації охорони здоров'я, розпочав агресивну боротьбу за клімат з приєднання країни до Паризької кліматичної угоди, скасував посилення боротьби з іммігрантами та заборону на в’їзд до США з країн із мусульманською більшістю. Новообраний президент також зупинив фінансування будівництва стіни на кордоні з Мексикою.

Читайте також: Байден став президентом. Як проходила його інавгурація

Він також підписав ряд рішень, які стосуються боротьби з пандемією. Зокрема, як пише BBC, наказ про обов'язкове носіння захисних масок та дотримання соціальної дистанції. Також було створено новий офіс для координації заходів у відповідь на пандемію.

Прессекретарка Джен Дженніфер Псакі та інші високопосадовці Байдена заявили журналістам напередодні його інавгурації, що дії президента в перший день — лише частина того, що він має виконати в перші тижні його перебування на посаді.

Що відомо

  • 7 січня Конгрес США остаточно затвердив Джозефа Байдена президентом країни й він стан найстаршим президентом США, обраним на перший термін після підрахунку голосів Колегії виборників, а 20 січня відбулася його інавгурація.
  • Президент Володимир Зеленський запросив нового президента США Джозефа Байдена до України. Лідери держав світу привітали нового американського президента.
  • В останні дні свого президентства Дональд Трамп видав два накази, один з яких забороняє американським відомствам закуповувати безпілотники у Росії, Ірану, Китаю і КНДР, а другий скасовує обмеження на в'їзд до США з Бразилії, Великої Британії, Ірландії та країн Шенгенської зони.
На початок