Обвинувачена у посяганні на територіальну цілісність Штепа вперше за два місяці приїхала в суд

Обвинувачена у посяганні на територіальну цілісність Штепа вперше за два місяці приїхала в суд

Обвинувачена у посяганні на територіальну цілісність Штепа вперше за два місяці приїхала в суд
. Суспільне Харків

В Орджонікідзевському районному суді Харкова продовжили слухання у справі колишньої Слов'янської міської голови Нелі Штепи. Уперше за два місяці обвинувачена прибула до суду.

Як повідомляє кореспондент Суспільного, Штепа просила перенести засідання через погане самопочуття, скаржилася на підвищену температуру.

Обвинувачена у тероризмі Штепа приїхала на засідання суду вперше за два місяці
Суспільне Харків

Суд продовжив засідання. У режимі відеоконференції допитують свідка з боку обвинувачення зі Слов'янська. Жителька Слов'янська розповіла про погрози родині з боку Штепи та її чоловіка, обвинувачена це заперечила.

"Я вже більше ніж три роки перебуваю без будь-якого запобіжного заходу, якщо я тільки не хворію, я приїжджаю в суд. Нікому я не погрожую", — заявила Штепа.

Під час слухання оголошували перерву, щоб налаштувати зв'язок між судами. На засіданні присутні двоє захисників Штепи. Обвинувачення підтримує Олександр Чекін.

Що відомо

  • Нелю Штепу звинувачують у створенні терористичної організації та посяганні на територіальну цілісність України. Її затримали у липні 2014 року під час звільнення від бойовиків Слов’янська. Штепу взяли під варту, а у 2017 випустили — сплив термін запобіжного заходу. За цей час у справі ексмера Слов’янська 5 разів змінювали колегію судів та самі суди.
  • У січні 2020 року стало відомо, що за рішенням Європейського суду з прав людини України виплатила Штепі 3600 євро.
  • Один зі свідків повідомив про погрози від Штепи у 2019 році, інші свідки цю інформацію спростували.
  • Востаннє дотепер Штепа була в суді у Харкові наприкінці листопада. Її чекали на засіданні у грудні, але вона не приїжджала. Прокурор просив суд вжити заходів до обвинуваченої, щоб вона з'явилась у суді.
На початок