ОГПУ відкрив дві справи проти "слуги народу" Дубінського. Що робитиме фракція

ОГПУ відкрив дві справи проти "слуги народу" Дубінського. Що робитиме фракція

Ексклюзивно
ОГПУ відкрив дві справи проти "слуги народу" Дубінського. Що робитиме фракція
. Нардеп Олександр Дубінський. Фото: Слуга народу

Офіс генерального прокурора порушив два кримінальні провадження проти народного депутата від "Слуги народу" Олександра Дубінського.

"До Єдиного реєстру досудових розслідувань внесено відомості щодо ймовірного умисного ухилення народним обранцем від сплати податків, зборів (обов’язкових платежів), що призвело до фактичного ненадходження до бюджетів чи державних цільових фондів коштів у значних розмірах, та легалізації (відмивання) ним майна, одержаного злочинним шляхом", ‒ повідомили Суспільному у відомстві.

Досудове розслідування доручено Державному бюро розслідувань.

Раніше журналісти дізналися, що депутату, його дружині та матері належать 24 квартири, 17 автівок та земельні ділянки загальною площею 17 соток. Також, за даними Центру протидії корупції, у декларації за 2019 рік Дубінський не вказав права власності на словацьку компанію DubPro S.r.o. ЦПК звернувся до Офісу генпрокурора із заявою про злочин Дубінського у жовтні 2020 року.

Як розповіла Суспільному депутатка від "Слуги народу" Євгенія Кравчук, за планом засідання фракції має відбутися у понеділок перед початком пленарного тижня, коли і будуть розглянуті питання пов'язані з Дубінським.

"Найближчий день, коли ми зберемося на фракцію буде понеділок перед пленарним тижнем. У нас буде багато питань: і щодо законів і ті, що будуть стосуватися санкцій, введених проти пана Дубінського, і усім, що з цим пов'язано. У будь-якому випадку, ми пана Дубінського заслухаємо на фракції, він має право висловитися і навести якісь аргументи", ‒ зазначила Кравчук.

Що відомо

  • 11 січня Мінфін США запровадив санкції проти сімох українців та чотирьох медіакомпаній через звинувачення у втручанні в американські вибори. Серед них був і Дубінський. Зокрема, міністерство вважає, що Костянтин Кулик, Олександр Онищенко, Андрій Теліженко та Олександр Дубінський приєдналися до нардепа Андрія Деркача у поширенні та пропаганді "шахрайських і необґрунтованих звинувачень" щодо американських політиків.
  • У відповідь на запровадження санкцій голова Офісу президента Андрій Єрмак запевнив, що керівництво держави зробить все можливе, аби притягнути до відповідальності усіх причетних до втручання у вибори в США.

На початок