Аварія суховантажу в Туреччині: врятованих моряків виписали з лікарні

Аварія суховантажу в Туреччині: врятованих моряків виписали з лікарні

Ексклюзивно
Аварія суховантажу в Туреччині: врятованих моряків виписали з лікарні
. Посольство України в Туреччині

Врятованих моряків із затонулого судна Arvin виписали з лікарні. Станом на ранок 18 січня знайдено тіла трьох загиблих моряків, один із яких – росіянин, пошуки ще п'ятьох моряків досі тривають.

Про це Суспільному повідомив керівник консульського відділу Посольства України в Турецькій Республіці Андрій Білик.

"Тіло моряка ідентифікували - це росіянин. П'ятьох наших й одного росіянина виписали з лікарні з ними все добре. Ще п'ятьох шукають", – сказав він.

У Twitter посольство подякувало турецьким лікарям за порятунок моряків, а представникам влади Туреччини – за наданий їм одяг і взуття.

Українських моряків, врятованих із затонулого судна Arvin, виписали з лікарні. Стан здоров’я задовільний, дякуємо лікарям", – йдеться у повідомленні посольства.

Наразі консули готують документи для повернення моряків в Україну. Зокрема серед врятованих моряків є 23-річний херсонець Віталій Качур та одесит Владислав Затерка.

Як повідомляв речник МЗС Олег Ніколенко, тривають пошуки ще п'ятьох моряків.

"Пошуки п'ятьох моряків із судна Arvin тривають. У місце операції вирушили вертольоти Берегової охорони та ВМС Туреччини", – написав він.

Що відомо

  • 17 січня біля берегів турецької провінції Бартин затонув суховантаж Arvin, на борту якого перебували десятеро українців та двоє іноземців. У результаті катастрофи загинула одна людина, п'ятеро моряків розшукуються.
  • Посол України в Туреччині Андрій Сибіга заявив, що поки невідомо, чи є громадянином України загиблий моряк, який перебував на борту суховантажу Arvin
  • У грудні 2020 року у водах Гвінейської затоки біля узбережжя Нігерії пірати захопили вантажний корабель STEVIA албанської компанії разом з шістьма українцями на борту.
На початок