Аварія суховантажу в Туреччині: Україна з'ясовує громадянство загиблого моряка

Аварія суховантажу в Туреччині: Україна з'ясовує громадянство загиблого моряка

Ексклюзивно
Аварія суховантажу в Туреччині: Україна з'ясовує громадянство загиблого моряка
. UATV

Посол України в Туреччині Андрій Сибіга заявив, що поки невідомо, чи є громадянином України загиблий моряк, який перебував на борту суховантажу Arvin, що затонув 17 січня біля берегів Туреччини.

Про це він сказав у коментарі Суспільному.

Сибіга підтвердив, що станом на 17 січня шість моряків, що перебували на борту судна, врятовані, з них п'ятеро ‒ громадяни України. Наразі моряки почувають себе задовільно.

"На сьогодні віднайдено одне тіло. Ще стосовно п'яти моряків ведуться рятувально-пошукові роботи. Надзвичайно складні умови на морі зараз. Я не можу вам підтвердити, чи один загиблий ‒ українець, бо ще не проведена процедура упізнання", ‒ розповів посол.

Читайте також: "Писав про шторм". Що відомо про одного з врятованих біля Туреччини моряків

Він додав, що Україна надасть турецькій стороні необхідну допомогу та проведе процедури, пов'язані з документуванням українських громадян.

"Держава у таких випадках має необхідний інструментарій надання допомоги. Ми забезпечимо повернення на батьківщину у найскоріший термін наших співвітчизників, врятованих моряків", ‒ зазначив посол України в Туреччині.

За його даними, до місця аварії направили вертоліт і рятувальне судно із командою водолазів, а Міноборони Туреччини ухвалило рішення направити туди додатковий корабель.

Що відомо

  • 17 березня біля берегів турецької провінції Бартин затонув суховантаж Arvin, на борту якого перебували десятеро українців та двоє іноземців. У результаті катастрофи загинула одна людина, п'ятеро моряків розшукуються.
  • У грудні 2020 року у водах Гвінейської затоки біля узбережжя Нігерії пірати захопили вантажний корабель STEVIA албанської компанії разом з шістьма українцями на борту.
На початок