Тарьєй Бьо виграв мас-старт, Підручний - 20. Результати чоловічого мас-старту в Обергофі

Тарьєй Бьо виграв мас-старт, Підручний - 20. Результати чоловічого мас-старту в Обергофі

Тарьєй Бьо виграв мас-старт, Підручний - 20. Результати чоловічого мас-старту в Обергофі
. АР

Дмитро Підручний - 20.

Дмитро Підручний - єдиний представник України у мас-стартах на шостому етапі Кубка світу. Капітан чоловічої команди показав сьомий результат у спринті, завдяки чому і відібрався у гонку з масовим стартом.

Дивіться повне відео мас-старту в Обергофі

Для нього це був другий мас-старт у сезоні: в Гохфільцені Підручний фінішував 24-м з чотирма промахами. Тоді перемогу в гонці здобув Арнд Пайффер.

Сильного вітру на стрільбищі в Обергофі не було, тому одразу кілька біатлоністів закінчили гонку з нулем у графі промахів. Три вогневі рубежі чисто пройшли сім спортсменів, після останнього їх кількість скоротилася до трьох.

Саме це тріо і вийшло лідерами - Беньямін Вегер, Сімон Едер та Фелікс Ляйтнер. На вісім секунд від них відставав Тарьєй Бьо.

Норвезький біатлоніст швидко наздогнав суперників, а на другому підйомі кинувся в атаку - відповісти зміг тільки Фелікс Ляйтнер, але завдяки ривку він тільки відірався від інших суперників.

Старший з братів Бьо не дав можливості контратакувати Ляйтнеру та здобув свою другу перемогу в сезоні. Ляйтнер уперше в кар'єрі піднявся на подіум - він другий.

Боротьбу за третє місце виграв Беньямін Вегер, а от Сімон Едер втратив навіть четверте місце - він пропустив уперед Лукаса Гофера.

Дмитро Підручний у цьому мас-старті зробив два промахи: на першому та третьому вогневих рубежах. Першу частину гонки українець провів одним з найкращих на дистанції, він прийшов на третю стрільбу з відставанням в 13 секунд від лідера.

Однак на третьому вогневому рубежі Підручний стріляв дуже повільно (35 секунд) і схибив - він опустився на 20-е місце. На дистанції Дмитро теж уже не відіграв секунди, а втрачав їх.

Нуль на останній стрільбі дозволив йому піднятися на 18-е місце, але на останніх кілометрах він пропустив вперед двох біатлоністів - 20-е місце на фініші.

За швидкострільністю у мас-старті Підручний був 16-м, а за швидкістю на дистанції - 18-м.

Мас-старт. Чоловіки. Обергоф. Результати

  1. Тарьєй Бьо (Норвегія, 0+0+0+1) 37:41.9
  2. Фелікс Ляйтнер (Австрія, 0+0+0+0) +3.6
  3. Беньямін Вегер (Швейцарія, 0+0+0+0) +7.8
  4. Лукас Гофер (Італія, 0+1+1+0) +12.5
  5. Сімон Едер (Австрія, 0+0+0+0) +12.7
  6. Матвєй Єлісєєв (Росія, 0+0+0+1) +20.1

...

  • 20. Дмитро Підручний (1+0+1+0) +1:07.9
На початок