Україна з двома колами штрафу - восьма в жіночій естафеті, перемога Німеччини

Україна з двома колами штрафу - восьма в жіночій естафеті, перемога Німеччини

Україна з двома колами штрафу - восьма в жіночій естафеті, перемога Німеччини
. AP

Валентина Семеренко та Олена Підгрушна підняли Україну з п'ятнадцятого місця.

Склад жіночої збірної України на естафетну гонку фактично незмінний увесь сезон: Дар'я Блашко - Юлія Джима - Валентина Семеренко - Олена Підгрушна. Тільки в першій естафеті сезону замість Джими бігла Віта Семеренко.

Результат жіночої естафети в Обергофі визначила точність стрільби - три команди, які не заробили кіл штрафу на вогневих рубежах, зрештою фінішували на подіумі.

Дивіться повне відео жіночої естафети

На останню стрільбу четвертого етапу одночасно прийшли збірні Німеччини та Білорусі - вони вдвох були лідерами увесь час після проблем Франції на стрільбі на третьому етапі. У вирішальний момент німкеня Франциска Пройсс відстрілялася краще за Єлену Кручінкіну з Білорусі - Німеччина виграла "золото".

Білорусь впевнено забрала "срібло", не дозволивши на останньому колі наздогнати себе Ганні Еберг. Швеція, відповідно, третя.

Усі інші команди, що фінішували у топ-10, заробляли принаймні одне коло штрафу у цій естафеті. А збірна Італія з трьома колами штрафу взагалі фінішувала 15-ю.

Саме на 15-му місці перебувала Україна після першої половини гонки. Дар'я Блашко на першому етапі відстрілялася з одним додатковим патроном, але через слабку швидкість на останньому колі передала естафету 12-ю - 50 секунд відставання.

На першій стрільбі Юлія Джими заробила два кола штрафу, після чого боролася за місця у другому десятку. Другий етап Україна завершила на 15-му місці, більше двох хвилин від лідерок.

На третьому етапі Валентина Семеренко підняла Україну з 15-го на 9-е місце. Зробила вона це завдяки точності на стрільбі, а також хорошій швидкості на останньому колі, де українка працювала разом з Тірілл Екгофф.

Олена Підгрушна на останньому колі відіграла ще одну позицію для України - восьме місце на фініші. На кілька секунд українок випередила збірна Норвегії, у якої теж були проблеми на стрільбі.

Інформація оновлюється...

Жіноча естафета. Обергоф. Результати

  1. Німеччина (0+5) 1:14:31.5
  2. Білорусь (0+9) +17.4
  3. Швеція (0+6) +35.7
  4. Росія (1+7) +42.5
  5. Франція (2+10) +1:48.2
  6. Чехія (1+9) +2:01.4
  7. Норвегія (2+15) +2:45.5
  8. Україна (2+6) +2:52.9
На початок