Сумчанин повідомив про злив нечистот у лісі: реакція екоінспекції та поліції

Сумчанин повідомив про злив нечистот у лісі: реакція екоінспекції та поліції

Сумчанин повідомив про злив нечистот у лісі: реакція екоінспекції та поліції
. Державна екологічна інспекція у Сумській області

Сумчанин Юрій Кир'ян 15 січня повідомив про злив нечистот у лісі. Чоловік виклав відео в соцмережу.

За його словами, сталося це біля бази відпочинку "Сонячна галявина" та "Росинка", які розташовані між селами Чернеччина та Битиця.

Юрій Кир`ян написав, що на його зауваження чоловіки зреагували: переїхали на інше місце і злили нечистоти. Фахівці Держекоінспекції виїхали на те місце і зафіксували факт забруднення у двох ділянках лісу.

“Площа однієї земельної ділянки складає щонайменше 100 м². Нам невідомо, що під сніговим покровом, наскільки забруднено. Забруднено саму балку, схил - десь метрів 30. Інше місце, - там менша площа, 12 м². Інспектори відібрали проби ґрунту для проведення лабораторних досліджень. Якщо факт підтвердиться, то ми запросимо нормативно-грошову оцінку цих земельних ділянок та відповідно розрахуємо розмір збитків довкіллю”, - розповіла речниця Держекоінспекції Наталія Новак.

За словами речника Нацполіції Сумщини Володимира Крупецьких, повідомлення зареєстрували. Наразі слідчі з’ясовують обставини. У держекоінспекції результати проб будуть відомі щонайменше через тиждень.

За словами Наталії Новак, якщо у поліції і не вбачатимуть кримінальної складової у таких діях, то порушникам загрожує адміністративне покарання за статтею “За забруднення земель”, передбачений штраф від 850 до 1700 гривень. А також мають сплатити збитки у разі підтвердження забруднення земель.

Суспільне надіслало запит до регіонального сервісного центру МВС у Сумській області, аби дізнатись, кому ж належить авто, з якого зливали нечистоти. Там відповідь нам обіцяли надати 16 січня.

На початок