Латвія запровадила нові умови для в'їзду. Що потрібно знати

Латвія запровадила нові умови для в'їзду. Що потрібно знати

Латвія запровадила нові умови для в'їзду. Що потрібно знати
. Associated Press

У Латвії з 15 січня почали діяти нові правила в'їзду для іноземців на територію країни. Наразі усім тим, хто хоче перетнути кордон, необхідно буде надавати негативний тест на COVID-19.

Як пише латвійське інформагентство Delfi, тест повинен бути зроблений за 72 години до моменту в'їзду на територію Латвії. Підтвердження у вигляді результату тесту, довідки від лікаря, довідки про наявність антитіл або іншого медичного документа, що підтверджує, що людина не заразна, потрібно пред'являти перевізнику, наприклад, авіакомпанії. В іншому випадку людині буде відмовлено в посадці на рейс.

При в'їзді в Латвію на особистому автомобілі відмітка про негативний результат тесту повинна бути зроблена в анкеті Covidpass.lv. Дотримання цієї вимоги буде вибірково перевірятися місцевою Державною прикордонною службою або поліцією.

Тест перед в'їздом дозволено не здавати дітям до 11 років, вакцинованим від коронавірусу, співробітникам компанії-перевізника, морякам, які направляються на своє місце роботи чи назад, транзитним пасажирам, які не залишають зони аеропорту, а також представникам дипломатичного корпусу.

Також тест не потрібно жителям прикордонних територій, які щодня перетинають кордон для роботи, навчання та інших потреб. Крім цього зазначається, що чинними залишаються походження десятиденної самоізоляції після прибуття, а також інші запобіжні заходи після в'їзду до Латвії з країн з високим ризиком зараження.

Що відомо

  • Цього тижня правила в'їзду для українців вирішили змінити ще кілька країн. Так, Хорватія запровадила спеціальні епідемічні заходи до осіб, які прибувають з інших країн, де поширюється новий штам коронавірусу. Ці обмеження, серед інших, стосуються й громадян України, які відтепер не мають права на в’їзд в Хорватію з туристичною метою.
  • США також змінили умови для в'їзду. Так, з 26 січня громадянам необхідно буде надати негативний тест на коронавірус до вильоту в країну.
  • Австрія додала нову вимогу до правил перетину кордону для іноземців. З 15 січня українці, які мають право на в'їзд у країну, мають заповнювати спеціальну анкету.
На початок