Львівські хірурги видалили майже півторакілограмову пухлину у малюка

Львівські хірурги видалили майже півторакілограмову пухлину у малюка

Львівські хірурги видалили майже півторакілограмову пухлину у малюка
. Pixabay

У Львові новонародженій дівчинці видалили майже півторакілограмову пухлину. Вона була розміром з третину тіла немовляти. Про це Суспільному розповіла завідувачка ІІ хірургічного відділення Львівської міської дитячої лікарні Галина Курило.

Дівчинка народилася з крижово-куприковою тератомою, яка охоплювала простір поперекового, тазового відділу та куприкову зону. Вона повністю деформувала нижню частину тіла немовля.

Хірурги прооперували дитину через два дні після народження. Лікарі видалили тератомуТерато́ма — інші назви складна пухлина, ембріома, змішана тератогенна пухлина, тридермома, монодермома, паразитуючий плід — пухлина, яка складається з різних типів тканин, які є похідними різних зародкових листків, присутність яких нехарактерна для тих органів або анатомічних областей організму, в яких розвивається пухлина. та провели пластику м’яких тканин. Після операції дівчинка важила 2,5 кг, в той час як видалена пухлина — 1 кг 400 г.

"На сьогодні стан цілком задовільний. Дитина харчується грудним молочком. Функції тазових органів відновлюються. Всі рухи і всі функціональні проби повністю відповідають тому, що ми очікували на добу післяопераційного періоду. Очікуємо досить хороший і косметичний результат ", — каже Галина Курило.

У дитячій лікарні, у якій прооперували немовля, кажуть, що це не перший випадок гігантської тератоми. Минулого року провели дві схожі операції.

Читайте також: У Львові прооперували шістьох людей із обмороженнями рук та ніг

На початок