Експерша ракетка світу захворів на коронавірус та може пропустити Australian Open

Експерша ракетка світу захворів на коронавірус та може пропустити Australian Open

Експерша ракетка світу захворів на коронавірус та може пропустити Australian Open
. AP Images

Чи впустять його до Австралії.

Колишня перша ракетка світу, британський тенісист Енді Маррей здав позитивний тест на COVID-19. Про це повідомляє Sky Sports.

33-річний спортсмен здав позитивний тест на наявність інфекції кілька днів тому. Повідомляється, що гравець ризикує пропустити перший в році турнір "Великого шолома", Відкритий чемпіонат Австралії.

Маррей знаходиться на самоізоляції і зможе отримати дозвіл на в'їзд до Австралії в разі, якщо отримає дозвіл від Міністерства охорони здоров'я країни.

Виходячи з цього, британець може пропустити Australaian Open-2021 через карантинних обмежень. Якщо Маррея пустять до Австралії, його карантин триватиме до старту турніру.

Загалом, Маррей пропускав усі тенісні турніри з жовтня 2020-го року через травму поперекового м'яза.

Маррей - не перший тенісист, котрий може пропустити Australian Open-2021.

Хто точно пропустить турнір

Перед цим, Джон Ізнер оголосив, що не виступатиме на Відкритому чемпіонаті Австралії-2021, який відбудеться в Мельбурні.

Раніше стало відомо, що нідерландська тенісистка Кікі Бертенс також не гратиме на турнірі через відновлення після операції на ахілловому сухожиллі, яку вона перенесла в жовтні 2020-го року.

Окрім того, Роджер Федерер уперше в своїй кар'єрі не зіграє на Відкритому чемпіонаті Австралії. Швейцарець має проблеми з коліном, тому вирішив не ризикувати здоров'ям.

Що відомо

  • Сер Ендрю "Енді" Баррон Маррей - британський тенісіст з шотландського міста Данблейн, єдиний в історії дворазовій олімпійський чемпіон в одиночному розряді та медаліст, колишня перша ракетка світу.
  • Переможець трьох турнірів "Великого шолому" - Відкритого чемпіонату США 2012 та Вімблдон у 2013 и 2016 роках (перший з 1936 року британський тенісіст, Який Виграй Вімблдон у чоловічому одиночному розряді).
  • Australian Open традиційно є першим в сезоні серед турнірів серії "Великого шолома". У 2020-му році турнір проводився з 20 січня до 2-го лютого, в чоловічому одиночному розряді перемогу здобув серб Новак Джокович, в жіночому - американка Софія Кенін.
На початок