У Сумах почали розглядати по суті справу щодо заступника начальника Держекоінспекції області

У Сумах почали розглядати по суті справу щодо заступника начальника Держекоінспекції області

У Сумах почали розглядати по суті справу щодо заступника начальника Держекоінспекції області
. Суспільне Суми

Відбулося перше засідання по суті у справі щодо заступника начальника Держекоінспекції Сумської області 13 січня. Олександра Уварова обвинувачують у вимаганні хабаря.

На засідання до Зарічного районного суду у м. Суми не з'явився один із захисників обвинуваченого, тож після зачитування обвинувального акта прокурором, суддя засідання відклала.

“Неправомірна вигода у сумі 50 тисяч гривень за невідображення в акті перевірки виявлених порушень та видання припису про їхнє усунення, а також не проведення подальшої перевірки із використанням своїх службових повноважень”, - говорить прокурор Костянтин Алфьоров.

Суспільне розповідало, що посадовця затримали 4 серпня 2020 року у момент отримання 50 тисяч гривень від представника товариства “Керамея”, від якого, як вказано в обвинувальному акті, і вимагав гроші обвинувачуваний. Сам чоловік 13 січня не став коментувати обвинувальний акт.

“Кому цікаво – вони й так знають мою позицію. Я відмовляюсь від будь-яких коментарів”, - сказав Уваров.

Прокуратура інкримінує посадовцю статтю “Прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою”. Якщо провину Олександра Уварова доведуть, йому загрожує позбавлення волі на строк від п’яти до десяти років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років, з конфіскацією майна.

Що відомо

  • За версією слідства Олександр Уваров, отримавши хабар, мав не задокументувати виявлені порушення та не проводити подальші заходи з перевірки.
  • 6 серпня Олександру Уварову обрали запобіжний захід у вигляді цілодобового домашнього арешту з носінням електронного браслета до 1 жовтня.
  • Під час судового засідання адвокат підозрюваного заявив, що Олександр Уваров отримав тілесні ушкодження під час затримання.
  • 2 грудня прокуратура затвердила та направила до суду обвинувальний акт стосовно посадовця. Він, за версією слідства, вимагав та отримав хабар у сумі 50 тисяч гривень. Тоді Уваров сказав Суспільному, що вважає себе невинним.
На початок