Полтавці вимагають скасувати тарифи за газ

Полтавці вимагають скасувати тарифи за газ

Полтавці вимагають скасувати тарифи за газ
. Суспільне Полтава

У Полтаві влаштували акцію протесту щодо тарифів на комунальні послуги. Близько 200 людей об 11:00 зібралися біля обласної адміністрації. Переважно це люди похилого віку. Про це повідомляє кореспондентка Суспільного.

Протести біля обласної адміністрації
Протести біля обласної адміністрації. Суспільне Полтава

Вони прийшли з вимогою скасувати нові тарифи за газ та його транспортування, а також повернути пільговий тариф на електроенергію. Відповідне звернення учасники мають передати голові обласної ради Олександру Біленькому.

Вимоги протестувальників
Вимоги протестувальників. Суспільне Полтава

На таку акцію біля будівлі обласної адміністрації люди збираються вдруге. Минулий раз із такими ж вимогами сюди вони приходили у суботу, 9 січня.

Так перекрили рух транспорту по "кільцю"
Так перекрили рух транспорту по "кільцю". Суспільне Полтава

Опівдні протестувальники на 10 хвилин перекрили рух транспорту біля СБУ.

О 13-й годині всередину приміщення пропустили кількох протестувальників аби передати листа з вимогами.

Що відомо:

  • Із січня 2020 року споживачі газу отримують дві окремі платіжки: за газ як товар і вартість його транспортування і розподілу.
  • Із 1 січня 2021 року ціна на розподіл газу збільшилася. Відповідні зміни наприкінці 2020 року ухвалив тарифний регулятор. У Нацкомісії, що здійснює регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг повідомили, що при розрахунку тарифів на послуги з розподілу природного газу врахували недоотриману тарифну виручку облгазів за 2015-2019 роки. Також ‒ компенсацію витрат, пов’язану із різницею в цінах при закупівлі газу за ці роки.
  • Проти підвищення тарифів за транспортування газу 4 січня протестували на Лубенщині. Тоді близько 300 людей перекрили трасу Київ-Харків.
На початок