Засніжені дороги: шляховики розповіли, де на Рівненщині ситуація була складнішою

Засніжені дороги: шляховики розповіли, де на Рівненщині ситуація була складнішою

Засніжені дороги: шляховики розповіли, де на Рівненщині ситуація була складнішою
. колаж з фото Служби доріг

Станом на полудень 8-го січня на дорогах Рівненщини продовжує працювати спецтехніка шляховиків. З вечора напередодні підрядники розчищали дороги з інтенсивним рухом, після того перейшли на менш завантажені. Як розповіли Суспільному у Службі автодоріг, використали понад 750 тонн протиожеледних матеріалів.

Загалом в період з 16:30 7-го січня до 4:30 8-го січня на дорогах Рівненської області працювало 49 одиниць техніки, - каже речник шляховиків Дмитро Леонтіюк. Ще 18 резервних машин не залучались до робіт, але були на базах в готовності виїхати.

Нічні кадри з траси міжнародного значення Київ – Чоп.

Аби обробити дороги державного значення, підрядники використали 761 тонну протиожеледних матеріалів.

Першочергово обробляли ті шляхи, де велика інтенсивність руху, тобто міжнародні, національні і регіональні дороги.

"Ситуація була штатна. Місцями, як от в колишніх Гощанському, Корецькому районах, в частині Дубенського, Демидівського, Млинівського – там інтенсивніші снігопади були і було трішки складніше. Там довелось попрацювати більше, підключали і поліцію до частішого моніторингу, така співпраця дала хороший результат", – розповів Суспільному речник Служби автодоріг області Дмитро Леонтіюк.

Він зазначив, що було кілька випадків, що на дороги падали дерева, але їх швидко прибирали. ДТП із тяжкими наслідками, де б причинами стало неналежне утримання доріг, також не було, – каже речник. Частково снігопади зачепили територію Полісся, йдеться про ту частину, яка географічно ближча до Житомирської області та кордону з Білоруссю.

7-го січня неподалік Рокитного у кювет з'їхало таксі. Там ніхто не травмувався, повідомили в пресслужбі ДСНС області

сніг Рівне
ДСНС області

"Заразстаном на 12-ту годину 8 січня робота триває і на територіальних дорогах з розчищення й обробки, а також на основних трасах, де роблять усе, аби не допустити ожеледиці", – каже речник шляховиків.

Світанок 8-го січня, автодорога Т-1820 в межах села Кунин, це колишній Здолбунівський, а зараз Рівненський район

Станом на 12-ту годину снігопадів на Рівненщині немає, підрядники також приступили до очищення від снігу узбіч для пересування пішоходів, – уточнили суспільному в Службі автодоріг.

Що відомо

  • У 2020-му тендер на обслуговування доріг від міжнародного до територіального значення виграла приватна фірма ТОВ "Спец Комплект Постач". За погодженням зі Службою автодоріг вони взяли у субпідряд три організації, в тому числі і облавтодор.
  • На Київ – Чоп на початку зими вперше почали працювати "Мерседеси" з двома відвалами, які захоплюють одразу дві смуги.
  • Дорогами обласного та сільського значення опікується ОДА. Їх поділили на чотири лоти і усі чотири виграли приватні підрядники: "Меридіан", "Янкор", "Прогрес Девелопмент Компані" і "Спец Комплект Постач".
На початок