Рятувальні підрозділи перейшли на посилений режим роботи на час різдвяних свят

Рятувальні підрозділи перейшли на посилений режим роботи на час різдвяних свят

Рятувальні підрозділи перейшли на посилений режим роботи на час різдвяних свят
.

Підрозділи Державної служби з надзвичайних ситуацій перейшли на посилений режим несення служби на період святування Різдва.

"На період відзначення Різдва Христового підрозділи ДСНС України переходять на посилений режим несення служби та перебувають в готовності до реагування на будь-які надзвичайні ситуації техногенного та природного характеру", — йдеться в повідомленні відомства.

Згідно з ним, у кожному регіоні країни проведено уточнення місць масових заходів, посилено моніторинг щодо пожежної безпеки на потенційно небезпечних об’єктах та об’єктах державного значення, здійснюються профілактичні відпрацювання з населенням щодо дій у випадку виникнення надзвичайних ситуацій.

Крім того, 09:00 години ранку 6 січня до 09:00 ранку 11 січня організовано взаємодію з місцевими органами влади, територіальними органами Національної поліції, регіональними службами цивільного захисту з питань забезпечення техногенної і пожежної безпеки на об'єктах, задіяних до проведення заходів із відзначення різдвяних святкувань та на випадок спільних дій у разі виникнення надзвичайних ситуацій і небезпечних подій. Також здійснюється посилений моніторинг пожежної обстановки на об'єктах з масовим перебуванням людей.

У ДСНС додали, що у готовності до застосування для забезпечення реагування на надзвичайні ситуації та надзвичайні події перебуває і авіація ДСНС, а саме літак Ан-2.

Що відомо

  • У нещодавно відреставрованій Андріївській церкві виконали одну із найвідоміших колядок "Добрий вечір тобі, пане господарю!".
  • Предстоятель Православної церкви України, митрополит Київський та всієї України Епіфаній у святковому різдвяному зверненні до християн побажав країні перемоги та справедливого миру.
  • Президент Володимир Зеленський у різдвяному відеозверненні закликав українців святкувати Різдво, дотримуючись заходів безпеки та побажав Україні об'єднання.
  • У Центрі громадського здоров'я (ЦГЗ) дали кілька порад як убезпечити себе та оточуючих під час свят, й не захворіти на COVID-19.

Читайте також

Православні і греко-католики відзначають Різдво. Традиції та прикмети свята

На початок