США привітали ПЦУ з другою річницею отримання Томосу

США привітали ПЦУ з другою річницею отримання Томосу

США привітали ПЦУ з другою річницею отримання Томосу
. U.S. Embassy Kyiv

Сполучені Штати привітали Православну церкву України з другою річницею отримання Томосу про автокефалію.

Про це повідомила пресслужба посольства США в Україні.

" Вітаємо Православну Церкву України з другою річницею отримання томосу про автокефалію! Ми підтримуємо можливість для всіх українців сповідувати релігію відповідно до своїх переконань і без зовнішнього втручання", – йдеться в повідомленні.

Православна церква України була створена на об’єднавчому соборі в Софії Київській 15 грудня 2018 року, її предстоятелем обрали митрополита Епіфанія. Томос, який підтверджує автокефалію, вручив Епіфанію патріарх Варфоломій у Константинополі 6 січня 2019 року.

Новостворена Православна церква України стала автокефальною помісною церквою – однією з 15 помісних церков, які утворюють світову православну родину.

Що відомо

  • Кіпрська церква визнала томос про автокефалію ПЦУ та стала четвертою церквою, яка визнає помісну Православну церкву України.
  • П’ятий президент України Петро Порошенко заявив, що проти нього порушили справу через "розпалювання релігійної ворожнечі" у зв’язку з отриманням Україною Томосу.
  • Предстоятель ПЦУ Епіфаній заявив, що Православна церква не проти перенесення святкування Різдва з 7 січня на 25 грудня, проте таку ініціативу не підтримують українці
На початок