Кіпрська церква визнала томос про автокефалію ПЦУ

Кіпрська церква визнала томос про автокефалію ПЦУ

Кіпрська церква визнала томос про автокефалію ПЦУ
. Фото: УНІАН

Кіпрська церква визнала томос про автокефалію ПЦУ та стала четвертою церквою, яка визнає помісну Православну церкву України. Про це повідомляє пресслужба української церкви у Facebook.

"Кіпрська церква, яка є однією з найдавніших помісних церков, визнана автокефальною на ІІІ Вселенському соборі, та 10-та за місцем у Диптиху, доєдналася до визнання томосу про автокефалію Православної церкви України та стала четвертою церквою, яка визнає Помісну ПЦУ – після Вселенського Патріархату, Церкви Греції та Олександрійського Патріархату", – йдеться у повідомленні.

У ПЦУ подякували "православним братам і особисто Блаженнійшому Архієпископу Хризостому за підтримку в непростий час становлення та взаємно молимося за них, за всю Кіпрську церкву та побожний народ Кіпру".

Що відомо

  • Православна церква України була створена на об’єднавчому соборі в Софії Київській 15 грудня 2018 року, її предстоятелем обрали митрополита Епіфанія. Томос, який підтверджує автокефалію, вручив Епіфанію патріарх Варфоломій у Константинополі 6 січня 2019 року.
  • Новостворена Православна церква України стала автокефальною помісною церквою – однією з 15 помісних церков, які утворюють світову православну родину.
На початок