Українська делегація відновить роботу в ПАРЄ

Українська делегація відновить роботу в ПАРЄ

Українська делегація відновить роботу в ПАРЄ
.

Верховна Рада ухвалила рішення про відновлення участі постійної української делегації в роботі Парламентської асамблеї Ради Європи (ПАРЄ) в 2020 році.

Відповідну постанову №2718 16 січня підтримали 347 народних депутатів (при необхідному мінімумі в 226 голосів).

У заяві парламенту, зокрема, йдеться про те, що Рада доручає постійній делегації в ПАРЄ "подати свої повноваження на затвердження для участі у щорічній сесії ПАРЄ 2020 року".

Метою участі делегації України в роботі ПАРЄ є недопущення збереження існуючої ситуації в Європі, яка "склалася у результаті агресивної зовнішньої політики Російської Федерації", доведення об’єктивної інформації про протиправні діяння РФ на окупованих територіях Української держави.

Також завдання делегації - докладати зусилля для припинення збройної агресії з боку РФ та подолання її наслідків, а також "недопущення використання трибуни ПАРЄ для поширення неправдивих наративів про ситуацію в Україні".

Як відомо:

  • 26 червня 2019 року ПАРЄ підтвердила рішення про повернення російської делегації з усіма повноваженнями. У відповідь на це делегація України, а також представники Польщі, Литви, Латвії, Словаччини, Естонії та Грузії влаштували демарш. До нього долучилися Швеція та Велика Британія.
  • У грудні Венеційська комісія дійшла висновку, що Парламентська асамблея Ради Європи може визнавати повноваження депутатів країни, яка анексувала частину території іншої держави.
  • Українська делегація припинила роботу в ПАРЄ після повернення росіян.
  • 17 вересня Рада сформувала новий склад української делегації в ПАРЄ. Її очолила нардепка Єлизавета Ясько (фракція "Слуга народу").
На початок