Метро на Виноградар вчасно не запустять — Київметробуд

Метро на Виноградар вчасно не запустять — Київметробуд

Метро на Виноградар вчасно не запустять — Київметробуд
. undefined

У ПАТ "Київметробуд" прогнозують, що термін завершення будівництва станцій метро "Мостицька" та "Проспект Правди" (Сирецько-Печерська лінія) відкладається на кілька місяців, можливо, навіть на рік.

Голова наглядової ради ПАТ "Київметробуд" Олег Токарєв на пресконференції 16 січня нагадав, що наприкінці 2018 року "Київметробуд" виграв тендер. Згідно з графіком, спочатку мали побудувати станції "Мостицька" та "Проспект Правди". Наприкінці 2019 року ревізія робіт на цих об'єктах показала, що виконані роботи на 2,5% суми контракту (на 150 млн грн). А 1,6 млрд грн, за словами Токарєва, були розкрадені.

"Зірвані терміни (будівництва станцій — ред.) на рік. На рік переноситься пуск", — наголосив він.

У свою чергу, головний інженер будівництва метро на Виноградар Євген Шатайкін вважає, що будівництво не буде завершено згідно із запланованими термінами. "Ми катастрофічно відстаємо від графіку... На сьогодні відставання не менше 7-8 місяців", — сказав він.

За словами Шатайкіна, закуплена техніка не працює в повному обсязі з необхідною швидкістю. Окрім цього, каже фахівець, порушено технологічний ланцюг.

Як відомо, за графіком передбачалося, що роботи з будівництва станцій "Мостицька" та "Проспект Правди" триватимуть до 2021 року, їх бюджет мав становити близько 6 млрд грн.

На початок