У Перській затоці замінували нафтовий танкер. Екіпаж судна евакуйовано

У Перській затоці замінували нафтовий танкер. Екіпаж судна евакуйовано

У Перській затоці замінували нафтовий танкер. Екіпаж судна евакуйовано
. АР

Іракські сапери виявили міну на нафтовому танкері. Екіпаж судна евакуювали, тривають роботи з розмінування.

Про це повідомляє АР.

Екіпаж нафтового танкера MT Pola під ліберійським прапором, що стояв на рейді поблизу іракського портового міста Басра, повідомив правоохоронні органи Іраку про підозри, що до борту судна могла примагнітитися міна.

На виклик прибула команда саперів, які дійсно знайшли на судні потужну військову магнітну міну. Екіпаж танкера евакуювали, і команда саперів Військово-морських сил Іраку розпочала розмінування судна.

Наразі іракська влада утримується від заяв щодо версій появи міни на борту танкера. Втім, Міністерство внутрішніх справ Іраку опублікувало повідомлення про те, що міна має "закордонне походження".

MT Pola служить плавучим сховищем мазуту Державної організації з продажу нафти Іраку. Менші судна перевозять мазут на корабель, який потім здійснює перевезення палива до кораблів клієнтів компанії в Перській затоці. На момент інциденту з міною MT Pola прямував до танкера MT Nordic Freedom для дозаправки.

Що відомо

  • Військово-морський спецназ Великої Британії штурмував нафтовий танкер в протоці Ла-Манш через повідомлення про агресивну поведінку кількох пасажирів та викрадення судна.
  • Біля узбережжя Шрі-Ланки дві доби палав танкер з нафтою.

На початок