Нехай 2021 буде роком братерської солідарності – Папа Франциск

Нехай 2021 буде роком братерської солідарності – Папа Франциск

Нехай 2021 буде роком братерської солідарності – Папа Франциск
. Facebook

Папа Римський Франциск написав новорічну молитву, в якій закликав приділяти увагу піклуванню про інших в умовах пандемії COVID-19.

Про це повідомляє Радіо Ватикану.

Папа Римський Франциск мав виступити з привселюдною молитвою "Ангел Господній" в честь Всесвітнього дня миру, який Католицька церква відзначає 1 січня, у соборі Святого Петра в Римі. Однак, через невралгію сідничного нерва він не зміг очолити богослужіння, доручивши звершити його державному секретареві Святого Престолу кардиналові П’єтро Пароліну, який зачитав проповідь Папи.

"Болючі події, якими був позначений шлях людства минулого року, особливо, пандемія, вчать нас, наскільки необхідним є цікавитися проблемами інших та поділяти їхні турботи. Саме такий підхід веде до миру, бо сприяє побудові суспільства, що ґрунтується на взаєминах братерства", – висловив переконання Папа Франциск.

Франциск підкреслив, що мир "не є лише відсутністю війни, але життям, наповненим сенсом, яке спрямоване на особисте сповнення у взаємообміні з іншими" . Понтифік побажав всьому людству щасливого та спокійного 2021 року.

"Нехай кожен постарається, аби це був рік братерської солідарності та миру для всіх, рік, наповнений довірливим очікуванням і надій", – сказав Папа Римський.

Що відомо

  • Папа Римський Франциск оголосив про спеціальну індульгенцію у зв'язку з пандемією для тих, хто покається протягом року — з 8 грудня 2020-го по 8 грудня 2021-го.
  • Папа Римський Франциск опублікував книгу, в якій засудив протести проти карантинних обмежень та назвав їх учасників здатними думати лише про себе.
  • Різдвяні літургії Папи Франциска у Ватикані цьогоріч проходитимуть без участі людей у зв'язку з пандемією коронавірусу. Служби транслюватимуться онлайн.
На початок